Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η παραμυθένια πόλη των 1.300 ετών που παραμένει πόλος έλξης τουριστών

Ταξίδι σε έναν κόσμο μυθικό στην αρχαία κινεζική περιοχή Φενγκχουάνγκ.

  • Real.gr
Η παραμυθένια πόλη των 1.300 ετών που παραμένει πόλος έλξης τουριστών
Ένας ηλικιωμένος με ελάχιστες αποσκευές στο χέρι έφυγε το πρωί από το σπίτι του στο Ανόι και περπάτησε μέχρι το αυτοκίνητο που τον περίμενε, στην οδό Λε Βαν Λουόνγκ.

Θα τον υποδεχτεί ο 40χρονος λέκτορας ΜάουΤσουάνγκ Μινχ που θα ξεναγήσει μία ομάδα 20 Βιετναμέζων οι οποίοι επισκέπτονται την αρχαία πόλη Φενγκχουάνγκ στην επαρχία Χιουνάν της Κίνας.

Θα τους ξεναγήσει σε έναν κόσμο παραμυθιού με τη μυθική γέφυρα Χονγκτσιάο με το μοναδικό αρχιτεκτονικό στυλ «Phoenix», σοκάκια και παλιά σπίτια.
 
Τα περισσότερα από αυτά καλύπτονται από πράσινα ή γκρίζα βρύα είναι οι πρώτες εντυπώσεις όταν μπαίνεις στην πόλη αυτή των 1.300 ετών.

Το ταξίδι στην Φενγκχουάνγκ πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας του Βιετνάμ.«Είναι η έβδομη φορά που επισκέπτομαι την πόλη», λέει στο Xinhua ο Μινχ καθώς το αυτοκίνητο στρίβει σε μία διασταύρωση για να παραλάβει τους επόμενους επιβάτες.

Από τότε που ο Μινχ επισκέφθηκε για πρώτη φορά την κινεζική πόλη τον Απρίλιο του 2016, οι φωτογραφίες που τράβηξε είχαν εκατ. «likes» στο διαδίκτυο όχι μόνο από το Βιετνάμ αλλά και από άλλες χώρες.

«Φοιτητές, φίλοι και συγγενείς επικοινώνησαν μαζί μου προτρέποντάς με να διοργανώσω περιηγήσεις στην περιοχή. Κάπως έτσι έγινα ερασιτέχνης ξεναγός», λέει χαμογελώντας ο Μινχ, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει ξεναγήσει περίπου 100 τουρίστες.  Οι επισκέψεις έγιναν τόσο συχνές ώστε τα τοπικά εστιατόρια άρχισαν να του προσφέρουν δωρεάν γεύματα, κάθε φορά που επισκεπτόταν την περιοχή. Εκτός από ειδικές ξεναγήσεις τις οποίες διοργανώνει ο ίδιος, οι περιηγήσεις στην αρχαία πόλη «πωλούνται σαν ζεστά ψωμάκια» στο Βιετνάμ.

Σε μόλις 0,5 δευτερόλεπτα η Google δίνει πάνω από 2,2 εκατ. αποτελέσματα στην αναζήτηση για: «Phuong Hoang Co Tran,» όπως αποκαλείται το Φενγκχουάνγκ στο Βιετνάμ.

Οι μοναδικές ξεναγήσεις

Σύμφωνα με στοιχεία ενός ταξιδιωτικού πρακτορείου με έδρα το Ανόι, το ταξίδι αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα στο Βιετνάμ και το επιλέγουν πάνω από 400 πελάτες το μήνα.

Η στροφή αυτή έγινε μετά τον περασμένο Απρίλιο, όταν ανέβηκαν στο Διαδίκτυο οι φωτογραφίες του Μινχ οι οποίες κόβουν την ανάσα με την ομορφιά τους.

Οι ξεναγήσεις του Μινχ και οι περιηγήσεις του ταξιδιωτικού γραφείου του Ανόι έχουν κάτι κοινό. Γίνονται με λεωφορείο και διαρκούν περίπου μία εβδομάδα.
Οι περιηγήσεις με αεροπλάνο και τρένο είναι λιγότερο δημοφιλείς από τα οδικά ταξίδια.

«Η διαδρομή με λεωφορείο διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες έως την πόλη Νανίνγκ. Η θέα κατά μήκος της επαρχίας Χιουνάν είναι εκπληκτική. Οι ταξιδιώτες δεν βαριούνται ποτέ», λέει ο Μινχ, ο οποίος κάθε φορά που επισκέπτεται την αρχαία πόλη ανακαλύπτει νέες ομορφιές.

«Για μένα η πόλη είναι πιο όμορφη σε τρεις εποχές, η κάθε μία έχει τη δική της ομορφιά. Είναι ρομαντική το φθινόπωρο με τα κίτρινα φύλλα, λευκή από το χιόνι το χειμώνα ή κρυμμένη μέσα στην ομίχλη τα ανοιξιάτικα πρωινά», διηγείται.

Στο σημερινό γκρουπ τουριστών περιλαμβάνονται ένα νεαρό ζευγάρι που θέλει να τραβήξει εκεί τις γαμήλιες φωτογραφίες του, ένας ηλικιωμένος που θέλει να θυμηθεί τη νιότη του και το πάθος του για τα ταξίδια, καθώς και μερικοί φοιτητές που θέλουν να ανακαλύψουν έναν νέο κόσμο.

«Θα είναι ένα υπέροχο ταξίδι και θα μπορέσουμε να πάρουμε τις πιο cool φωτογραφίες στην πιο όμορφη πόλη του κόσμου», λέει με πρόδηλη χαρά ο 25χρονος Τραν Κανχ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v