Αμεση εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες Κοτζιά: Έχω πάρει 800 απειλητικές επιστολές!

Άμεση διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά την αποκάλυψη του υπουργού Εξωτερικών σε συνέντευξή του ότι έχει δεχθεί απειλές κατά της ζωής του και της οικογένειάς του και έχει λάβει κούτες με αίματα.

  • Real.gr
Αμεση εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες Κοτζιά: Έχω πάρει 800 απειλητικές επιστολές!
Της Άννας Κανδύλη

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι καταγγελίες περί απειλών που διατύπωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Αν και δεν υπήρχε έγκληση από μέρους του η εισαγγελία του Ανώτατου Δικαστηρίου διαβίβασε σχετικά δημοσιεύματα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών διατάσσοντας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις εκτός από αυτή της απειλής για την οποία απαιτείται έγκληση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Κοτζιάς σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 24/7 υποστήριξε ότι εξακολουθεί και δέχεται απειλές για τη ζωή του. «Έχω πάρει», είπε, «800 επιστολές με απειλές κατά της ζωής μου και της οικογένειάς μου. Έχω πάρει κούτες με αίματα και με χώματα ποτισμένα με αίμα, σφαίρες. Πού είναι ο εισαγγελέας; Μιλάμε για βαριά κακουργήματα στα οποία δεν βλέπω κανείς να αντιδρά. Βρήκα τα τηλέφωνα, τις διευθύνσεις και τα ονόματα ανθρώπων που με απειλούν τηλεφωνικά. Οι αρχές κάνουν απλώς συστάσεις. Όλο αυτό θυμίζει την περίοδο '63-'65. Έχουμε εκτροπή σε ρητορική μίσους. Έχετε δει κανέναν εισαγγελέα να ενοχλείται;», διερωτήθηκε.Κοτζιάς: Έχω πάρει 800 επιστολές με απειλές κατά της ζωής μου και κούτες με αίματα- Πού είναι ο εισαγγελέας;


Σε μια τοποθέτηση - "βόμβα" προχώρησε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί απειλές κατά της ζωής του αλλά και κατά της οικογένειάς του ενώ πρόσθεσε πως του έχουν στείλει κούτες με αίματα.

«Έχω πάρει 800 επιστολές κατά της ζωής μου και κατά της οικογένειάς μου, έχω πάρει κούτες γεμάτες αίματα, που μου λένε ότι θα έχουμε και αίματα της οικογένειάς σου.

Έχω πάρει χώμα ποτισμένο με αίμα, έχω πάρει σφαίρες διαφόρων μεγεθών. Που είναι ο εισαγγελέας; Εδώ δεν έχουμε τα αδικήματα της συκοφάντησης και της δυσφήμισης.

Εδώ έχουμε ποινικά κολάσιμα αδικήματα, που πάνε μέχρι κακούργημα, όπως η προσπάθεια οι υπουργοί της κυβέρνησης να μην επιτελέσουν το καθήκον τους κατά τη δική τους επιλογή ως ορίζει το Σύνταγμα, αλλά με βάση τους εκβιασμούς και τις απειλές. Εδώ έχουμε βαριά αδικήματα, στα οποία δεν έχω δει κανέναν να αντιδρά.

Βρήκα τα στοιχεία ανθρώπων που με παίρνουν απειλητικά για να με εκβιάσουν και αντί να πάνε στο αυτόφωρο και αντί να παρέμβει ο εισαγγελέας τους αφήνουν έτσι και μερικούς τους καλούν σε κάποιες αρχές για να τους κάνουν συστάσεις. Μιλάμε για μια κατάσταση ρητορείας μίσους που πρέπει να τελειώνει. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το Σκοπιανό. Αυτό θυμίζει εποχή 1963-1965» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus