Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεσσαλονίκη: Την κατασκευή 18 σχολείων χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε χαρακτηριστικά ότι εξασφαλίστηκαν 43 εκατ. ευρώ, με τα οποία θα χρηματοδοτηθεί η ολοκλήρωση εννέα έργων κατασκευής σχολείων που έχουν ξεκινήσει, αλλά και η κατασκευή εννέα ακόμη νέων σχολικών μονάδων.

  • Real.gr
Θεσσαλονίκη: Την κατασκευή 18 σχολείων χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Την κατασκευή 18 σχολείων χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με κονδύλια που εξασφάλισε από ευρωπαϊκούς πόρους, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας, που είχε για το θέμα με τους δήμους της περιφέρειας. 


Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα στην Περιφέρεια, ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε χαρακτηριστικά ότι εξασφαλίστηκαν 43 εκατ. ευρώ, με τα οποία θα χρηματοδοτηθεί η ολοκλήρωση εννέα έργων κατασκευής σχολείων που έχουν ξεκινήσει, αλλά και η κατασκευή εννέα ακόμη νέων σχολικών μονάδων. Συνολικά τα σχολεία που θα δημιουργηθούν είναι έξι νηπιαγωγεία, ισάριθμα δημοτικά, τέσσερα γυμνάσια και δύο λύκεια και συνολικά θα εξυπηρετούν τις ανάγκες περίπου 5.000 μαθητών σε όλη την περιφέρεια.

Συγκεκριμένα ξεκίνησαν και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη έργα στο 4ο νηπιαγωγείο Νέας Καλλικράτειας, το 4ο νηπιαγωγείο Νέων Μουδανίων, το 9ο νηπιαγωγείο Περαίας, το ολοήμερο νηπιαγωγείο Νέας Φώκαιας, το λύκειο Διαβατών, το 5ο νηπιαγωγείο Νέων Μουδανίων, το 5ο δημοτικό σχολείο Περαίας, το 5ο δημοτικό σχολείο Θέρμης Τριαδίου και το 2ο δημοτικό σχολείο Παλαιοκάστρου. Παράλληλα τα έργα που θα ξεκινήσουν από την αρχή είναι το 1ο ολήμερο δωδεκαθέσιο δημοτικό σχολείο Εξοχής, το 3ο νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών, το 24ο δωδεκαθέσιο δημοτικό σχολείο Ιερισσού, το 2ο γυμνάσιο Πεύκων, το γυμνάσιο - λύκειο Κασσανδρείας και το δεύτερο δωδεκαθέσιο γυμνάσιο Θέρμης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v