Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μείωση των θανατηφόρων τροχαίων το Νοέμβριο του 2018

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων - δυστυχημάτων ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η απόσπαση προσοχής του οδηγού και η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους.

Μείωση των θανατηφόρων τροχαίων το Νοέμβριο του 2018

Μείωση των θανατηφόρων τροχαίων καταγράφηκε το Νοέμβριο του 2018, έναντι του Νοεμβρίου 2017 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τα συνολικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, τα οποία ανακοίνωσε η  Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας για τους νομούς Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα, το Νοέμβριο του 2018 σημειώθηκαν τέσσερα θανατηφόρα τροχαία, έναντι έξι την αντίστοιχη περσινή περίοδο και πέντε σοβαρά τροχαία έναντι τεσσάρων το Νοέμβριο του 2017. Αντίθετα, αυξήθηκε ο αριθμός των ελαφρά τροχαίων ατυχημάτων (21, έναντι 16 το Νοέμβριο του 2017). Συνολικά, στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, σημειώθηκαν 30 τροχαία ατυχήματα το Νοέμβριο του 2018, έναντι 26 τον αντίστοιχο μήνα του 2017.

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Διευθύνσεων Αστυνομίας καταγράφηκαν συνολικά 54 παθόντες έναντι 36 το 2017. Ειδικότερα καταγράφηκαν 4 νεκροί, έναντι 6 το 2017, 6 βαριά τραυματίες, έναντι 5 το 2017 και 44 ελαφρά τραυματίες, έναντι 25 το 2017.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων - δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η απόσπαση προσοχής του οδηγού, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας / προστατευτικού κράνους, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και η παραβίαση της προτεραιότητας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v