Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΟΕΔΗΝ: Ασθενής μαχαίρωσε νοσηλεύτρια

Σοβαρά τραυματισμένη η γυναίκα, από τα χτυπήματα που της κατάφερε ο πρόσφατα χειρουργημένος άνδρας, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

  • Real.gr
ΠΟΕΔΗΝ: Ασθενής μαχαίρωσε νοσηλεύτρια

Σοβαρά τραυματισμένη άφησε την Προϊσταμένη του Αγγειοχειρουργικού Τμήματος του νοσοκομείου "Ερυθρός Σταυρός" ένας πρόσφατα χειρουργημένος ασθενής, ο οποίος αιφνιδίασε την νοσηλεύτρια, στην οποία είχε στήσει καρτέρι και της επιτέθηκε με μαχαίρι.

Όλα εξελίχθηκαν στις 7 το πρωί της Δευτέρας, όμως σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων ο Διοικητής του Νοσοκομείου διέταξε «σιωπητήριο», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο ασθενής είχε χειρουργηθεί και βρισκόταν στον θάλαμό του. Την Παρασκευή αποφάσισε, χωρίς να λάβει εξιτήριο, να φύγει από το Νοσοκομείο. Την Δευτέρα επέστρεψε στην κλινική και έστησε ενέδρα στο ασανσέρ, περιμένοντας την Προϊσταμένη νοσηλεύτρια του τμήματος.

Όταν άνοιξε η πόρτα του ασανσέρ και αντίκρισε την γυναίκα, την έβρισε και της επιτέθηκε με μαχαίρι. Όπως δηλώνει η ίδια, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «δεν είχε προηγηθεί τίποτα και το χειρουργείο που υπεβλήθη πήγαινε πολύ καλά».

Ο ασθενής την μαχαίρωσε στον μηρό, προκαλώντας βαθιά τραύματα και μάλιστα η γυναίκα νοσηλεύθηκε επί διήμερο στο Νοσοκομείο.

Οι νοσηλεύτριες φώναξαν βοήθεια και οι παριστάμενοι και δύο αστυνομικοί που φρουρούσαν κρατούμενο σε θάλαμο της κλινικής τον αφόπλισαν και κάλεσαν την Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν από τους αστυνομικούς – φρουρούς συνέλαβαν τον ασθενή, ο οποίος -σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ - δικάστηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου....

Mεταξύ άλλων, όπως αναφέρει η ανακοίνωση «προξενεί εντύπωση η στάση του Διοικητή. Δεν είπε τίποτα. Δεν έκανε τίποτα και κάλεσε να αποσιωπήσουν το γεγονός. Δεν επισκέφθηκε καν τη συνάδελφο στο θάλαμο του Νοσοκομείου που νοσηλευόταν. Τέτοια απάθεια και ανευθυνότητα. Θα θρηνήσουμε θύματα συναδέλφους από την πλημμελή φύλαξη και τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις Πολάκη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v