Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το γκράφιτι με τον Άγιο Παΐσιο που εντυπωσιάζει στη Θεσσαλονίκη

Ο 37χρονος καλλιτέχνης με το ψευδώνυμο “Mad” ασχολείται με το γκράφιτι από το 1993 και έχει αφήσει το “στίγμα” του σε αρκετά σημεία των Μετεώρων, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης αλλά και της Ελλάδας.

Το γκράφιτι με τον Άγιο Παΐσιο που εντυπωσιάζει στη Θεσσαλονίκη

Ένα γκράφιτι σε ένα μικρό και στενό δρομάκι, πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία των Μετεώρων, στη Θεσσαλονίκη είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα. Εντυπωσιάζει και προκαλεί ρίγη συγκίνησης σε όσους το αντικρίζουν. Πρόκειται για μια μοναδική απεικόνιση του Αγίου Παΐσιου.

Το γκράφιτι βρίσκεται στην ομώνυμη οδό Παϊσίου Ιερομονάχου. Η δημιουργία του ξεκίνησε κάπου στα μέσα του 2005 και ήταν ζωγραφισμένο μόνο το πρόσωπο του Αγίου με την φράση δίπλα “Πίστευε και μη ερεύνα”. Τα χρόνια περνούσαν και ο τοίχος είχε μουτζουρωθεί από άλλους γκραφιτάδες. Έτσι λοιπόν, ο δημιουργός του, Δημήτρης Ματσαρίδης, πήρε την απόφαση εν έτει 2018 να το σχεδιάσει από την αρχή.

“Έκανα το συγκεκριμένο γκράφιτι λόγω της ονομασίας της οδού” αναφέρει ο Δημήτρης. Για το αν περίμενε ότι θα μιλούν αρκετοί κάτοικοι της Θεσσαλονίκης για το γκράφιτι είπε ότι: “Δε γνώριζα ότι αυτό που έκανα έχει γίνει viral και ότι ο κόσμος μιλάει γι’αυτό”.

“Δεν το περίμενα καθόλου. Υποθέτω όμως ότι τους φάνηκε περίεργο επειδή είναι ο συγκεκριμένος Άγιος και επειδή και καλά η φάση με το γκραφίτι είναι πιο underground” συμπλήρωσε.

Έμπνευση του, ωστόσο, για την καλύτερη απεικόνιση της σκέψης του πάνω στον τοίχο ήταν μία ιστορία. “Είχα ακούσει μία ιστορία του γέροντα. Κάποτε είχε πει ότι θα πέθαινε από την πείνα και τότε εμφανίστηκε μπροστά του μία γυναίκα η οποία του πρόσφερε σταφύλια με έντονο ροδοκόκκινο χρώμα και ένα πολύ αφράτο ψωμί. Στη συνέχεια της ιστορίας ο Παΐσιος συνάντησε έναν άνθρωπο και τον φίλεψε με αυτά που του είχε δώσει εκείνη η γυναίκα. Λίγο αργότερα, ο γέροντας αντιλήφθηκε ότι η μορφή της γυναίκας ήταν η Παναγία”.

Ο 37χρονος καλλιτέχνης με το ψευδώνυμο “Mad” ασχολείται με το γκράφιτι από το 1993 και έχει αφήσει το “στίγμα” του σε αρκετά σημεία των Μετεώρων, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης αλλά και της Ελλάδας. Η κύρια ασχολία του από την οποία βιοπορίζεται είναι η τέχνη των τατουάζ.

πηγή: ThessToday.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v