Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mωραΐτης: Είναι μονόδρομος η ευρεία προοδευτική συμμαχία

Ο νέος υφυπουργός Υποδομών εμφανίζεται ιδιαίτερα σκληρός και με πρώην συντρόφους του, του Κινήματος Αλλαγής, που καταγγέλλουν την επιλογή του.

Mωραΐτης: Είναι μονόδρομος η ευρεία προοδευτική συμμαχία

 "Αν συμφωνούμε ότι μια ευρεία προοδευτική συμμαχία αποτελεί μονόδρομο, θα συμφωνήσουμε ότι απαιτείται πολιτική γενναιότητα, τόλμη και νοοτροπία ανοιχτών οριζόντων από όλους μας για να υλοποιηθεί» τονίζει ο νέος υφυπουργός Υποδομών, Θάνος Μωραΐτης, σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ».

Προσθέτει ότι αποδέχθηκε την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα επειδή «ανοίγει παράθυρο στο μέλλον και δεν έχει προαπαιτούμενα» και υπογραμμίζει: «Δεν μπορεί όσα συνέβησαν και μας πλήγωσαν τα τελευταία 10 χρόνια να εξακολουθούν να υψώνουν ακόμα τείχη άρνησης στον διάλογο και τελικά στη συμπόρευση των προοδευτικών πολιτών».

Ο νέος υφυπουργός Υποδομών εμφανίζεται ιδιαίτερα σκληρός και με πρώην συντρόφους του, του Κινήματος Αλλαγής, που καταγγέλλουν την επιλογή του. «Δεν δέχομαι τον όρο πρώην σύντροφοι. Με την πλειοψηφία όλων αυτών έχουμε δώσει κοινούς αγώνες και σφυρηλατήθηκε μια σχέση ζωής. Σέβομαι όσους διαφώνησαν» τονίζει ο κ. Μωραΐτης, για να συμπληρώσει, ωστόσο, ότι: «είναι αστείο, όμως, να δέχομαι κριτική από όσους κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, μιας και έχουν ήδη ανοίξει υποκατάστημα της ΝΔ. Απ΄όσους οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα το ΚΙΝΑΛ γιατί έχουν μοναδικό στόχο, κυριολεκτικά ζουν και αναπνέουν, για να συνεργαστούν με τη Δεξιά. Δυστυχώς, ακόμα δεν κατάλαβαν τίποτε. Διαψεύδουν καθημερινά με οδυνηρό τρόπο τις προσδοκίες των προοδευτικών πολιτών».

Σε ερώτηση για το «αν το γυαλί με το ΚΙΝΑΛ ράγισε επειδή δεν πήρε συγκεκριμένες θέσεις» ο κ. Μωραΐτης απαντά: «Πρόκειται για αστειότητες. Το αν κάποιος είναι "κυνηγός καρέκλας" κρίνεται στην πράξη. Αρνήθηκα υπουργική καρέκλα το 2013 γιατί πίστευα ότι το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει λάθος δρόμο στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, αντίθετα με όσες και όσους έκαναν το αντίθετο. Δεν επέλεξα το 2015 μια σίγουρη επανεκλογή με το ΠΑΣΟΚ, γιατί πίστεψα με άλλους συντρόφους μου ένα εγχείρημα σε μια άλλη πολιτική κατεύθυνση"…".

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v