Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι θα ισχύσει με τα διπλώματα για τους οδηγούς άνω των 74 ετών

Τώρα που οι εξετάσεις ξεκίνησαν δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τους οδηγούς άνω των 74 ετών, υποστήριξε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας.

Τι θα ισχύσει με τα διπλώματα για τους οδηγούς άνω των 74 ετών

Στα διπλώματα των οδηγών ηλικίας άνω των 74 ετών, τα οποία έχουν λήξει αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 "Πρώτη Είδηση", o κ. Βούρδας είπε ότι “ήδη έχει δοθεί παράταση σε όλα αυτά τα διπλώματα. Για όσους θα καταθέσουν την αίτηση ανανέωσης μέχρι 31 Μαρτίου ισχύει αυτή η παράταση και εφόσον βέβαια έχουν το δελτίο εξεταζομένου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε σχέση με την κυκλοφορία τους στο δρόμο με το υφιστάμενο δίπλωμα".

Επιπλέον, σημείωσε ότι τώρα που οι εξετάσεις ξεκίνησαν δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τους οδηγούς άνω των 74 ετών.

Αναφορικά με την πρακτική εξέταση είπε ότι, "για όλο το επόμενο χρονικό διάστημα επειδή μειώνουμε τον όγκο της πρακτικής εξέτασης που δίνει η συγκεκριμένη κατηγορία των συμπολιτών μας όσοι είναι άνω των 74 ετών δεν θα δίνουν και τα δύο στάδια και σε κλειστό και σε ανοιχτό χώρο, θα δίνουν μόνο σε ανοιχτό χώρο γιατί ο στόχος είναι να βρούμε τα αντανακλαστικά που υπάρχουν και να δούμε την ικανότητα της οδήγησης. Θα γίνεται πολύ πιο γρήγορα η διαδικασία αυτής της εξέτασης”.

Τέλος, αναφέρθηκε στο νέο σύστημα των εξετάσεων για το δίπλωμα οδήγησης της κατηγορίας αυτής λέγοντας ότι, όσοι έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους είναι σαν να έχουν εν ισχύ δίπλωμα.

“Δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα με το δίπλωμα τους έτσι και αλλιώς και μέχρι τέλος Μαρτίου έχει δοθεί παράταση στην ισχύ των διπλωμάτων όλων. Οι εξετάσεις έχουν αρχίσει και σήμερα βέβαια ψηφίζεται ουσιαστικά το νέο σύστημα των εξετάσεων, οπότε αρχίζει όλη η διαδικασία εφαρμογής. Πλέον από σήμερα και μετά τη δημοσίευση του νόμου μπαίνουμε στη διαδικασία εφαρμογής του μεταβατικού συστήματος", σημείωσε μεταξύ άλλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v