Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εργοθεραπευτές: Θετική η πρωτοβουλία ΕΟΠΥΥ στο θέμα της πιστοποίησης

Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την εγγραφή των θεραπευτών ειδικής αγωγής και την παραλαβή κλειδαρίθμου πρόσβασης στο σύστημα ηλεκτρονικών γνωματεύσεων ειδική αγωγής παρατείνεται μέχρι 31 Μαΐου.

Εργοθεραπευτές: Θετική η πρωτοβουλία ΕΟΠΥΥ στο θέμα της πιστοποίησης

Με θετικό πρόσημο κρίνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών (ΠΣΕ), την πρωτοβουλία του ΕΟΠΥΥ για την αποστολή στοιχείων των εγγεγραμμένων μελών του, προκειμένου αυτοί να πιστοποιηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του οργανισμού.

Βεβαίως, ακόμα και αυτό το θετικό βήμα έχει κάποιες "σκιές"», αναφέρει ο ΠΣΕ, ωστόσο συνεχίζει «να πιστεύει πως η πρωτοβουλία του ΕΟΠΥΥ αποτελεί ένα θετικό βήμα και παράλληλα ελπίζει να αποτελεί μια ένδειξη προθέσεων από πλευράς του οργανισμού και του υπουργείου Υγείας για την έναρξη ενός πραγματικού διαλόγου για τη λύση των τεράστιων θεμάτων της ειδικής αγωγής, που έχουν σαν αποτέλεσμα αφενός μεν να δημιουργούνται προβλήματα με την αποζημίωση των ασφαλισμένων από τον ΕΟΠΥΥ, αφετέρου δε να απειλείται ένας ολόκληρος επαγγελματικός κλάδος με οικονομικό αφανισμό».

Όπως είχε αναφέρει σε χθεσινό τηλεγράφημα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρουσιάζοντας την επιστολή του ΕΟΠΥΥ προς τον ΠΣΕ, ο οργανισμός ζητά τον πίνακα με τα εγγεγραμμένα μέλη του συλλόγου τα οποία προσφέρουν θεραπείες ειδικής αγωγής ατομικά, δηλαδή, (ΑΦΜ, ονοματεπώνυμο και νομός παροχής υπηρεσιών), προκειμένου «να διευκολυνθούν ως προς τις διαδικασίες για την απόκτηση κλειδαρίθμου στην ηλεκτρονική εφαρμογή αναζήτησης των ηλεκτρονικών γνωματεύσεων ειδικής αγωγής». Ο ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει ότι για όσα μέλη του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών αποστείλει στοιχεία δεν θα απαιτείται να προσκομίσουν στις ΠΕ.ΔΙ. την άδεια άσκησης επαγγέλματος, αφού θεωρείται ότι αυτό έχει ήδη ελεγχθεί από τον σύλλογο και το μόνο που απομένει να κάνουν είναι να ακολουθήσουν τις «οδηγίες εγγραφής χρήστη» της εφαρμογής όπως δίνονται στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ(www.eopyy.gov.gr), επιλέγοντας τον σύνδεσμο «Επαγγελματίες» - «Ηλεκτρονικές υπηρεσίες παρόχων υγείας» - «eΔΑΠΥ» - «Πιστοποίηση Ιατρών και Παρόχων» και πραγματοποιώντας «Εγγραφή Χρήστη».

Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την εγγραφή των θεραπευτών ειδικής αγωγής και την παραλαβή κλειδαρίθμου πρόσβασης στο σύστημα ηλεκτρονικών γνωματεύσεων ειδική αγωγής παρατείνεται μέχρι 31 Μαΐου. Μετά την ημερομηνία αυτή, οι δικαιούχοι θα μπορούν να αποζημιώνονται με την προσκόμιση της απόδειξης πληρωμής και με την ηλεκτρονικά εκτυπωμένη φόρμα με την οποία θα βεβαιώνεται πλέον η εκτέλεση των πράξεων, η οποία θα αντικαταστήσει τη χειρόγραφη. Η πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΟΠΥΥ θα μπορεί να γίνει μόνο μέσω των προσωπικών κωδικών πρόσβασης που θα λάβει ο καθένας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v