
Κόντρα έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της κυβέρνησης για το πάγωμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, που προβλέπει ο προϋπολογισμός για το 2010, ενώ αντιδράσεις υπάρχουν και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, κράτησε αποστάσεις, καλώντας το οικονομικό επιτελείο να επανεξετάσει τη χάραξη της δημοσιονομικής πολιτικής.
«Τα 2.000 ευρώ, μεικτά, είναι εισόδημα για τους φτωχούς και τη μεσαία τάξη. Δεν θα πρέπει να πληρώσουν αυτοί ξανά το βάρος της κρίσης και αυτό πρέπει να το αναλογιστεί η κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπουτσής.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επίσης αντιδρούν έντονα στο «πάγωμα» των μισθών, αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, νωρίτερα, τόνισε ότι «δεν μιλάμε για πάγωμα των μισθών αλλά για όριο».
Ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Βρεττάκος, τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης πάλι θίγονται οι εργαζόμενοι. Το πρόβλημα, επισήμανε, δεν είναι ότι έχουμε μεγάλο δημόσιο, είναι ότι δεν έχουμε έσοδα από το δημόσιο. Πρέπει να σταματήσουμε, είπε, να βλέπουμε το δημόσιο ως προεκλογικό λάφυρο.