Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βόλος: Αστυνομικοί έσωσαν 14χρονη από αυτοκτονία με τα σώματά τους

Η ΕΛΑΣ έσωσε την ύστατη στιγμή δύο νεότατους ανθρώπους που για τους δικούς του λόγους ο καθένας ήθελαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Βόλος: Αστυνομικοί έσωσαν 14χρονη από αυτοκτονία με τα σώματά τους

Ένα 24ωρο δράσης γεμάτο ανθρωπιά ,αλλά και αυταπάρνηση στο καθήκον έζησαν τις τελευταίες ώρες αστυνομικοί στον Βόλο, αφού έσωσαν την ύστατη στιγμή δύο νεότατους ανθρώπους που για τους δικούς του λόγους ο καθένας ήθελαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Πρώτη περίπτωση χρονικά ήταν αυτή 23χρονου, που λίγο πριν τις 6 τα ξημερώματα, βρέθηκε στην μεγάλη κοιλαδογέφυρα του Περιφερειακού, στην έξοδο του τούνελ και απειλούσε να πηδήξει στο κενό.

Η γυναίκα αστυνομικός που είχε υπηρεσία στην Άμεση Δράση, κατάφερε να μιλήσει για αρκετή ώρα στο τηλέφωνο με τον 23χρονο, ώστε να κερδίσει χρόνο μέχρι να προλάβουν να φθάσουν συνάδελφοί της στο σημείο. Ο νεαρός εντοπίσθηκε αμέσως και στη συνέχεια οι αστυνομικοί τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Μέγαρο Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 23χρονος είχε προσωπικά προβλήματα με την οικογένειά του.

Το δεύτερο περιστατικό, έγινε και πάλι στον Περιφερειακό του Βόλου, γύρω στη 1 μετά το μεσημέρι, όταν μία 14χρονη Ρομά ανέβηκε σε πεζογέφυρα και απειλούσε να πέσει στο κενό.

Μαζεύτηκε κόσμος και την εκλιπαρούσαν να μη πηδήξει, μέχρι που έφτασαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και μίλησαν μαζί της, ενώ ταυτόχρονα είχε διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Οι αστυνομικοί κάτω από την πεζογέφυρα προσπαθούσαν να αποτρέψουν την 14χρονη στο να υλοποιήσει την απειλή της.

Ξαφνικά η ανήλικη έπεσε στο κενό από ύψος 8 και πλέον μέτρων, αλλά η αυταπάρνηση των αστυνομικών ήταν τέτοια που κυριολεκτικά της έσωσαν την ζωή, αφού κατάφεραν και σχημάτισαν ασπίδα με τα σώματά τους και τα χέρια τους και ανέκοψαν την πορεία της προς το να συνθλιβεί στην άσφαλτο.

Η 14χρονη μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κανέναν τραυματισμό χάριν στους αστυνομικούς που έβαλαν τα χέρια τους και τα σώματά τους και έπεσε επάνω τους, σώζοντας της τη ζωή.

Στο "Αχιλλοπούλειο" νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και οι αστυνομικοί που πήραν μέρος στην επιχείρηση διάσωσης, για προληπτικούς λόγους και λίγο αργότερα αποχώρησαν.

Ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Βασίλης Καραίσκος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι "οι συνάδελφοι αστυνομικοί σήμερα έσωσαν μια ακόμη ανθρώπινη ζωή, ένα μικρό παιδί. Για ακόμα μία φορά κάνουμε πράξη το να υπηρετούμε και να προστατεύουμε τους πολίτες. Προσπαθούμε να κάνουμε πάντα το ανθρωπίνως καλύτερο δυνατό".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v