Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνικό και αιολικά πάρκα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το Ελληνικό, καθώς και για την εγκατάστση ανεμογενητριών σε ακατοίκητα νησιά θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του οργάνου στις 7 Μαΐου.

Ελληνικό και αιολικά πάρκα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής θα συνεδριάσει στις 7 Μαΐου με το θέμα του Ελληνικού να περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη.

Συγκεκριμένα το συμβούλιο καλείται να γνωμοδοτήσει επί της της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Εφαρμογή του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά», ενώ θα συζητηθούν επίσης οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για:

  • το έργο «Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) συνολικής ισχύος 486 MW(106 Α/Γ) στις ακατοίκητες νησίδες Κούνουποι, Σύρνα, Πλακίδα, Μεσονήσι, Μεγάλο Σοφράνο, Παχεία Ανάφης, Μακρά, Λιάδι, Κίναρος, Λέβιθα, Οφιδούσσα, Κανδελιούσσα, Περγούσσα, Παχειά Νισύρου των Π.Ε. Καλύμνου, Θήρας και Κω και των συνοδών σε αυτό έργων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και διασυνδετική Γραμμή Μεταφοράς 150 kV των ΑΣΠΗΕ με το ΚΥΤ Λαυρίου Νομού Αττικής Περιφέρειας
  • την υφιστάμενη μονάδα υδατοκαλλιέργειας της εταιρείας Ιχθυοκαλλιέργειες Σκιρωνίς Α.Ε. ετήσιας δυναμικότητας 1500 τόνων θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων σε συνολική θαλάσσια έκταση 50 στρεμμάτων στη θέση Κάτω Αλώνι Δήμου Μεγαρέων Π.Ε. Δυτικής Αττικής, που αφορά ίδρυση νέων συνοδών χερσαίων υποδομών και εκσυγχρονισμό πλωτών εγκαταστάσεων.
* Δείτε δεξιά στη στήλη την ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v