Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε 103 δήμους η δίχρονη προσχολική αγωγή

Μετατίθεται κατά ένα έτος η εφαρμογή του μέτρου της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης για 13 δήμους. Τι δηλώνει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για τις υποδομές.

Σε 103 δήμους η δίχρονη προσχολική αγωγή

Σε κοινή τους δήλωση η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη γνωστοποίησαν ότι για το σχολικό έτος 2019-2020, η δίχρονη προσχολική αγωγή θα λειτουργήσει σε 103 δήμους, ενώ για 13 δήμους ορίζεται να μετατεθεί η εφαρμογή του μέτρου για το σχολικό έτος 2020-2021.

«Εξ αρχής ταχθήκαμε υπέρ της καθιέρωσης δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, από την ηλικία των 4 ετών», σημείωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σε ανακοίνωσή της επικρίνοντας την προηγούμενη κυβέρνηση: «Στηλιτεύσαμε ως υπεύθυνη αντιπολίτευση τότε, το γεγονός ότι δεν είχε ληφθεί μέριμνα για την επίλυση πρακτικών ζητημάτων, όπως ζητήματα υποδομών, τα οποία θα έκριναν και την επιτυχία του εγχειρήματος. Η απελθούσα κυβέρνηση δεν έδινε απαντήσεις και, όπως αποδείχθηκε, δεν είχε προβλέψει τρόπους επίλυσης των πρακτικών προβλημάτων που θα ανέκυπταν από την εφαρμογή της ρύθμισης»

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, ορίζονται οι αλλαγές στους δήμους για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

«Με την ανάληψη της ηγεσίας του υπουργείου, η αρμόδια υπηρεσία μάς ενημέρωσε ότι 52 από τους 116 δήμους, οι οποίοι θα εφάρμοζαν το πρόγραμμα της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης για πρώτη φορά κατά το σχολικό έτος 2019-20, εξέφραζαν αδυναμία εφαρμογής του μέτρου λόγω έλλειψης υποδομών. Στη συνέχεια, με την έντονη προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και την πολύτιμη συνδρομή των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ενώσεων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κατορθώσαμε να μειώσουμε σταδιακά τις ελλείψεις που καθιστούσαν ανεφάρμοστο το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Από τους 52 δήμους που αρχικά εκδήλωσαν αδυναμία εφαρμογής του μέτρου, σήμερα είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι μόνο 13 δήμοι εκφράζουν πλέον, μερικώς ή ολικώς, την αδυναμία αυτή», αναφέρει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v