Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε συμμορία για κλοπή εξαρτημάτων ΙΧ και διακίνηση ναρκωτικών

Έχουν πραγματοποιηθεί 12 συλλήψεις και εξιχνιαστεί 61 κλοπές και 40 συναλλαγές ναρκωτικών ουσιών. Σε ποιες περιοχές δρούσε η ομάδα. Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, θα οδηγηθούν οι συλληφθέντες.

ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε συμμορία για κλοπή εξαρτημάτων ΙΧ και διακίνηση ναρκωτικών

Συμμορία που έκλεβε εξαρτήματα από αυτοκίνητα και διακινούσε ναρκωτικά εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν 12 συλλήψεις, ενώ εξιχνιάστηκαν 61 κλοπές.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 23 Μαϊου, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 12 μέλη της, εκ των οποίων 7 αλλοδαποί και 5 Έλληνες, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σημειώνεται, ότι στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθη και ένα άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, για την εξάρθρωση της συμμορίας προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας αποκαλύφθηκε η δράση της, τουλάχιστον από τις αρχές του 2022, και ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η συμμορία αφαιρούσε εξαρτήματα από συγκεκριμένη μάρκα αυτοκινήτων και παράλληλα διακινούσε διάφορες ναρκωτικές ουσίες, όπως κάνναβη, κοκαΐνη, MDMA, ECSTACY. Οι κατηγορούμενοι δρούσαν κυρίως στις περιοχές του Βύρωνα, της Καισαριανής, του Παγκρατίου, καθώς και στα νότια προάστια.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν σχεδόν αποκλειστικά ΙΧ αυτοκίνητα συγκεκριμένης μάρκας και με τη χρήση είτε διαρρηκτικών εργαλείων είτε με μερική στρέβλωση στις θύρες αυτών αποκτούσαν πρόσβαση στον εσωτερικό χώρο τους και αφαιρούσαν διάφορα εξαρτήματα και ανταλλακτικά (τιμόνια, λεβιέ ταχυτήτων, στροφόμετρα, προφυλακτήρες και πλαστικά μέρη), τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν.

Επιπλέον, τα μέλη της οργάνωσης, στις μεταξύ τους συνομιλίες, χρησιμοποιούσαν διαδικτυακές εφαρμογές με κωδικοποιημένες λέξεις, φράσεις και ορολογίες.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 61 περιπτώσεις κλοπών από αυτοκίνητα και 40 συναλλαγές-διακινήσεις ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της ΕΛΑΣ διενεργήθηκαν 19 έρευνες σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους των μελών της οργάνωσης, στις περιοχές του Αγίου Δημητρίου, του Παγκρατίου, της Γλυφάδας, του Βύρωνα, του Ζωγράφου, της Καισαριανής και της Δάφνης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9 ΙΧ αυτοκίνητα, 3 μοτοσυκλέτες, 3 μαχαίρια, ηλεκτρικός εκκενωτής (tazer), πτυσσόμενη ράβδος, πιστόλι-ρεπλίκα, το χρηματικό ποσό των 41.815 ευρώ, κοκαΐνη βάρους 56,3 γραμμαρίων, κάνναβη, σε μορφή πλάκας σοκολάτας 351 γραμ., κάνναβη 221,7 γραμ., κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη 38,4 γραμ., κάνναβη με αναμειγμένο καπνό βάρους 141 γραμ., 3 αυτοσχέδια τσιγάρα με κάνναβη, ζυγαριά ακριβείας, 5 κινητήρες IX αυτοκινήτων, καθώς και πλήθος από εξαρτήματα και ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v