Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς στο Κρεμαστό Εύβοιας

Δεν υπάρχει πλέον ενιαίο μέτωπο και οι επίγειες δυνάμεις δίνουν μάχη με διάσπαρτες εστίες, οι οποίες καίνε εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς. Με το πρώτο φως της ημέρας μπήκαν στο έργο της κατάσβεσης τα εναέρια μέσα.

Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς στο Κρεμαστό Εύβοιας

Βελτιωμένη σε σχέση με χθες το απόγευμα (17/6/22) χαρακτηρίζει η Πυροσβεστική την εικόνα της πυρκαγιάς στην περιοχή Γάια της Εύβοιας, καθώς δεν υπάρχει πλέον ενιαίο μέτωπο και οι επίγειες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί από όλη τη Στερεά Ελλάδα και την Αττική δίνουν μάχη με διάσπαρτες εστίες, οι οποίες καίνε ακόμα εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς. Με το πρώτο φως της ημέρας μπήκαν στο έργο της κατάσβεσης και τα εναέρια μέσα.

H Πυροσβεστική έκανε λόγο για δύσκολη πυρκαγιά, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αλλά και το ανάγλυφο της περιοχής δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά όπως ανέφερε το συντονιστικό όργανο της περιοχής, το μέτωπο έχει «προσδιοριστεί» και λαμβάνονται μέτρα για να μην επεκταθεί η φωτιά.

Για το λόγο αυτό τέθηκε σε γενική επιφυλακή το προσωπικό όλων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Στερεάς Ελλάδας, ενώ όλη τη νύχτα επιχείρησαν στην πυρκαγιά 149 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (εκ των οποίων 3 είναι Ε.ΜΟ.ΔΕ.) και 31 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Παράλληλα, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ με εντολή του αρχηγού του ΠΣ, Αλέξιου Ράπανου έχει μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να ερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v