Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ένταση στο ΑΠΘ με φοιτητές και ΜΑΤ για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Μέλη φοιτητικών συλλόγων είχαν συγκεντρωθεί φωνάζοντας συνθήματα, ακολούθησαν συμπλοκές με τα ΜΑΤ, γκλομπιές και χρήση χημικών. Συνάντηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ με πρυτάνεις για την εφαρμογή των ΟΠΠΙ.

Ένταση στο ΑΠΘ με φοιτητές και ΜΑΤ για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο πρώην στέκι του Βιολογικού.

Συγκεκριμένα, μέλη φοιτητικών συλλόγων είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και της παρουσίας της ΕΛΑΣ στο campus, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ορισμένοι εξ αυτών πέταξαν αυγά προς τα στελέχη της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και οι αστυνομικοί των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο απάντησαν με χρήση χημικών.

Χαρακτηριστικά, βίντεο που κυκλοφορεί στο Facebook, δείχνει τους αστυνομικούς να επιτίθενται άγρια στους διαδηλωτές, πετώντας πολλούς από αυτούς κάτω, ενώ δεν σταματούσαν να χτυπάνε με τα γκλοπ. Ενδεικτική της κατάστασης είναι η επαναλαμβανόμενη εντολή του διμοιρίτη «κάντε συλλήψεις».

Ακόμη, άνδρας των ΜΑΤ φαίνεται να χτυπά με μανία έναν φοιτητή ο οποίος προσπαθεί να αποχωρήσει με τους συμφοιτητές του. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πραγματοποιηθεί δύο προσαγωγές.

 

Συνάντηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ με πρυτάνεις για την εφαρμογή των ΟΠΠΙ

Την ίδια ώρα συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μεταξύ του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα και των Πρυτάνεων τεσσάρων πανεπιστημίων (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΑΠΘ και ΑΣΟΕΕ).

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα ασφαλείας των πανεπιστημίων και η εφαρμογή του θεσμού των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) που ήδη έχει ξεκινήσει, καθώς και η συνέχιση της εφαρμογής των Σχεδίων Ασφαλείας των συγκεκριμένων πανεπιστημίων.

Στη σύσκεψη παρευρέθησαν επίσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός Ελευθέριος Οικονόμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v