Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιπολίες εκτός πανεπιστημίου θα κάνει η... πανεπιστημιακή αστυνομία

Θα γίνονται μάλιστα με συνοδεία αστυνομικών από τα κοντινά αστυνομικά τμήματα.

Περιπολίες εκτός πανεπιστημίου θα κάνει η... πανεπιστημιακή αστυνομία

Eξω από τις πανεπιστημιουπόλεις του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και συνοδεία αστυνομικών από τα κοντινά αστυνομικά τμήματα θα περιπολούν τα μέλη της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Αυτό είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το επόμενο επιχειρησιακό βήμα του εγχειρήματος για εγκατάσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ελληνικά ΑΕΙ από την Ελληνική Αστυνομία.

Κατά τη συνάντηση που είχαν χθες οι ηγεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. με τους πρυτάνεις των τεσσάρων πανεπιστημίων –ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΑΠΘ και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ)– στα οποία είχε ανακοινωθεί ότι θα εγκατασταθούν ΟΠΠΙ, ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος φέρεται να τόνισε προς τους πρυτάνεις πως δεν είναι πρόθεση της πανεπιστημιακής αστυνομίας να εμπλακεί σε ακαδημαϊκής φύσεως εκδηλώσεις των φοιτητικών παρατάξεων, παρά μόνο να προστατεύσει καθηγητές, φοιτητές και διοικητικό προσωπικό σε περίπτωση εγκληματικών πράξεων.

«Τα μέλη των ΟΠΠΙ δεν έχουν να χωρίσουν κάτι με τα μέλη των παρατάξεων, δεν είναι αντίπαλοι», είναι το νόημα όσων ελέχθησαν χθες από την πλευρά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς τους πρυτάνεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v