Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιφασιστική πορεία για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Στο Κερατσίνι, στο σημείο της δολοφονίας, με τους γονείς Μάγδα και Παναγιώτη Φύσσα επικεφαλής. Ενόψει της δίκης σε δεύτερο βαθμό «έχουμε αγώνα μπροστά μας», είπε η μητέρα του ακτιβιστή καλλιτέχνη.

Αντιφασιστική πορεία για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση για τα εννέα χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα διοργανώθηκε στο Κερατσίνι, εκεί που ζούσε και μαχαιρώθηκε ο ακτιβιστής καλλιτέχνης από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και τον Γιώργο Ρουπακιά. Με κεντρικό σύνθημα « Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί», διαδηλωτές και διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στην οδό Παύλου Φύσσα, στο μνημείο όπου δολοφονήθηκε, ενώ ακολούθησε πορεία με κατεύθυνση το Μπλόκο της Κοκκινιάς.

Μικρής έκτασης επεισόδια εκτυλίχθηκαν μετά την ολοκλήρωση της πορείας μεταξύ ομάδας ατόμων και δυνάμεων των ΜΑΤ. Ενας κάδος σκουπιδιών τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ από την πλευρά της αστυνομίας εκτοξεύτηκαν τουλάχιστον δύο βομβίδες κρότου-λάμψης.

Στην κεφαλή της πορείας βρέθηκαν οι γονείς του Παύλου Φύσσα, Μάγδα και Παναγιώτης, ο Γιάννης Μάγγος, πατέρας του Βασίλη Μάγγου, του παιδιού που άφησε την τελευταία του πνοή το 2020 ύστερα από ανηλεή ξυλοδαρμό από αστυνομικούς, καθώς επίσης και συγγενείς και φίλοι.

«Είναι ημέρα μνήμης. Εννέα χρόνια τίποτα δεν έχει τελειώσει, όλα είναι εκεί», δήλωσε μεταξύ άλλων η Μάγδα Φύσσα (φωτ.), προσθέτοντας ότι ξεκινάει σε δεύτερο βαθμό η δίκη για τη Χρυσή Αυγή. «Μεγάλη δίκη. Κι αυτή θα είναι χρονοβόρα, έχουμε έναν αγώνα μπροστά μας», ανέφερε.

Αντιφασιστική πορεία για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, μεταδίδει το ΑΠΕ. Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ







ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v