Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εφοδος Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια Πατέρα Αντώνιου και Πρεσβυτέρας

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι δεσμεύτηκαν όλοι οι λογαριασμοί των δυο με εντολή που έδωσε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Εφοδος Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια Πατέρα Αντώνιου και Πρεσβυτέρας

Σε εξέλιξη βρίσκεται έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνέχεια αποκαλύψεων στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι δεσμεύτηκαν όλοι οι λογαριασμοί του πατρός Αντώνιου και της πρεσβυτέρας σε τράπεζες της Ελλάδος, με εντολή που έδωσε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Επίσης, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, δεσμεύτηκαν οι προσωπικοί λογαριασμοί που έχουν στη χώρα μας οι γονείς του πατρός Αντώνιου, προκειμένου να αποφευχθούν οποιεσδήποτε νέες κινήσεις σε αυτούς.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή δεν αφορά τους εταιρικούς λογαριασμούς της Κιβωτού του Κόσμου για να μην υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία της. Παρ' όλα αυτά η έρευνα για τα οικονομικά της Κιβωτού συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση και αναμένεται να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Εν αναμονή η Εισαγγελία πρωτοδικών

Τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει η Οικονομική Αστυνομία κατά τις εφόδους σε χώρους του ΜΚΟ Κιβωτού του Κόσμου αλλά και των φερόμενων πρωταγωνιστών της υπόθεσης, αναμένει εντός των επόμενων ημερών η εισαγγελία πρωτοδικών προκειμένου να εκκινήσει νέα έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που θα αποσταλούν θα αξιολογηθούν και θεωρείται βέβαιο ότι θα αποτελέσουν αντικείμενο νέας προκαταρκτικής εξέτασης που θα εστιάσει στα οικονομικά πεπραγμένα εμπλεκομένων προσώπων που είχαν καίριο ρόλο στην λειτουργία του ΜΚΟ.

Έτσι, με βάση το υλικό που θα σταλεί από την οικονομική Αστυνομία, η Εισαγγελία ενδέχεται να ερευνήσει για πιθανές αξιόποινες πράξεις, όπως εκείνες που αφορούν φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με νομικούς, εφόσον προκύψουν στοιχεία από τον διαχειριστικό έλεγχο που διενεργείται στην Κιβωτό,δεν αποκλείεται η εισαγγελική έρευνα να εστιάσει και σε άλλα αδικήματα όπως αυτά που αφορούν ενδεχόμενη διάπραξη απιστίας, υπεξαίρεσης ή απάτης. Για την διεύρυνση της έρευνας, ώστε να αξιολογηθεί ποινικά η πιθανότητα διάπραξης των συγκεκριμένων αδικημάτων, θα πρέπει να υποβάλλει έγκληση το νέο ΔΣ της Κιβωτού εντός τριμήνου από τον εντοπισμό πιθανής τέλεσης συγκεκριμένων πράξεων σε βάρος του ΜΚΟ.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα της Εισαγγελίας Ανήλικων για τις καταγγελίες που αφορούν πράξεις στελεχών της Κιβωτού σε βάρος παιδιών. Σήμερα κατέθεσε ένας ακόμη μάρτυρας, πρώην εργαζόμενος σε δομές του ΜΚΟ, ο όποιος φέρεται να επιβεβαίωσε στις εισαγγελείς, κακοποιητικές συμπεριφορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v