Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοβαρά επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μολότοφ, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης μετά τις πορείες για τη συμπλήρωση 14 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σοβαρά επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια με βόμβες μολότωφ, φωτιές και δακρυγόνα.

Νεαροί που αποσπάστηκαν νωρίτερα από την πορεία, καθώς διαλυόταν πριν την Ομόνοια, έστριψαν στη οδό Εμ. Μπενάκη όπου άναψαν φωτιές και κατευθύνθηκαν στα Εξάρχεια όπου πέταξαν βόμβες μολότωφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων. Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ καταδιώκουν τους νεαρούς, ενώ έχουν γίνει και προσαγωγές

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, στην περιοχή των Εξαρχείων βρίσκονται και δυο «Αίαντες» της αστυνομίας που σβήνουν φωτιές και απομακρύνουν οδοφράγματα.

Επίσης, επεισόδια σημειώνονται και περιμετρικά της Ομόνοιας όπου νεαροί έστησαν οδοφράγματα και καίνε κάδους σκουπιδιών. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, ενώ εμφανίστηκε και ο «Αίαντας» της ΕΛ.ΑΣ .

Δέκα εννέα προσαγωγές έχουν γίνει από τις αστυνομικές δυνάμεις, μέχρι στιγμής πριν την πορεία και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια.

Χάος στη Θεσσαλονίκη - «Βροχή από μολότοφ»

Την ίδια ώρα, μετά το τέλος της πορείας στη Θεσσαλονίκη, άτομα που συμμετείχαν στην πορεία, ανέβηκαν από την Καμάρα στην Αγίου Δημητρίου και άρχισαν να πετούν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν συγκεντρωμένες στο σημείο.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Συνολικά προσήχθησαν 16 άτομα.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι στην πορεία συμμετείχαν περίπου 6.000 άτομα. Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v