Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φυλάκιση 20 μηνών σε μαιευτήρα για τον θάνατο βρέφους

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το βρέφος τραυματίστηκε βαριά στο κεφάλι από λάθος χειρισμό του γιατρού στη διάρκεια της γέννας, με αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Φυλάκιση 20 μηνών σε μαιευτήρα για τον θάνατο βρέφους

Δεν πρόλαβε να αντικρίσει το φως του κόσμου ένα κοριτσάκι που έχασε τη ζωή του στη γέννα, από λάθος χειρισμό του μαιευτήρα - γυναικολόγου, όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο, το οποίο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 20 μηνών με τριετή αναστολή.

Το τραγικό περιστατικό έγινε τον Οκτώβριο του 2016 σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης.

Το άτυχο βρέφος έχασε τη ζωή του από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που σύμφωνα με την έκθεση της ιατροδικαστή προκλήθηκαν από λάθος χειρισμούς του γιατρού στη διάρκεια του τοκετού. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, που επικαλέστηκε το κατηγορητήριο, οι χειρισμοί αυτοί είχαν ως τραγικό αποτέλεσμα να συνθλιβεί το κεφάλι του βρέφους.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια τον μαιευτήρα, ο οποίος άσκησε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης και αφέθηκε ελεύθερος. Μαζί του στο εδώλιο κάθισε και μια αναισθησιολόγος, κατηγορούμενη για την ίδια υπόθεση, η οποία αθωώθηκε.

Ο γιατρός στην απολογία του αρνήθηκε ότι ευθύνεται για τον θάνατο του βρέφους, τον οποίο απέδωσε σε προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v