Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγάλη πυρκαγιά στη Μενδενίτσα Φθιώτιδας

Καίγεται πευκοδάσος, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι πάνω από 6 μποφόρ. Συναγερμός στο χωριό Καραβίδια.

Μεγάλη πυρκαγιά στη Μενδενίτσα Φθιώτιδας

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα σε πευκόφυτη περιοχή στο Μώλο Λοκρίδας στη Φθιώτιδα.

Η φωτιά ξεκίνησε από αγροτική περιοχή, πέρασε πολύ κοντά από το χωριό Καραβίδια και κατευθύνθηκε σε πευκοδάσος στην περιοχή της Μενδενίτσας, όπου βοηθούμενη από τους πολύ ισχυρούς ανέμους - πάνω από 6 μποφόρ - που πνέουν από το απόγευμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Στην περιοχή έχει σπεύσει όλη σχεδόν η δύναμη της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ καλούνται και δυνάμεις από τους γειτονικούς νομούς - ενώ νωρίτερα επιχειρούσαν και εναέρια μέσα με σκοπό να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς στο χωριό Μενδενίτσα. Προς το παρόν, η φωτιά βρίσκεται μέσα σε πευκόφυτη περιοχή βόρεια της Μενδενίτσας και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι διαστάσεις μπορεί να αποκτήσει, καθώς έχει κυκλώσει το Κάστρο της Μενδενίτσας.

Οι κάτοικοι της περιοχής, με ό,τι μέσον έχουν στη διάθεσή τους, βρίσκονται στις αγροτικές περιοχές κυνηγώντας στις φλόγες, όμως είναι δύσκολο να παρέμβουν στο πευκόδασος όπου βρίσκεται η φωτιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν μισή ώρα σήμανε συναγερμός για τα σπίτια στο χωριό Καραβίδια, όπου η φωτιά πέρασε σε κοντινή απόσταση από τα τελευταία σπίτια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v