Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με €16.000 για κάθε νεκρό θα πληρώνονταν οι τρομοκράτες του Ψυρρή

Οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν είχαν νοικιάσει το τελευταίο διάστημα διαμέρισμα στην Ομόνοια. «Εγκέφαλος» του δικτύου φέρεται να ήταν άνδρας πακιστανικής καταγωγής με έδρα το Ιράν.

Με €16.000 για κάθε νεκρό θα πληρώνονταν οι τρομοκράτες του Ψυρρή

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι αρχές ασφαλείας στην Ελλάδα, μετά τη σύλληψη δύο Πακιστανών που σχεδίαζαν επίθεση για λογαριασμό του Ιράν σε εβραϊκό εστιατόριο-συναγωγή στου Ψυρρή.

Πρόκειται για έναν 19χρονο και έναν 25χρονο που είχαν διατυπώσει πρόθεση για δολοφονίες και απαγωγές ατόμων σε απομονωμένα σημεία της επικράτειας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα πληρώνονταν με 16.000 ευρώ το κεφάλι, γι' αυτό και σχεδίαζαν μαζικό χτύπημα με εκρηκτικά ή αέριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες ζούσαν και εργάζονταν σε Ζάκυνθο και Σπάρτη, ενώ το τελευταίο διάστημα είχαν νοικιάσει ένα διαμέρισμα στην περιοχή της Ομόνοιας. «Εγκέφαλος» του δικτύου, που κινούσε τα νήματα, φέρεται, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές ενημέρωσης, να ήταν άνδρας πακιστανικής καταγωγής με έδρα το Ιράν.

«Είναι ένα σοβαρό θέμα που αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ εκ μέρους της Μοσάντ. Όπως επισημαίνει, ήταν μια επιπλέον απόπειρα του Ιράν να διαπράξει τρομοκρατία εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό.

Μετά την έναρξη της έρευνας για τους υπόπτους στην Ελλάδα, η Μοσάντ παρείχε συνδρομή πληροφοριών για την αποκάλυψη της δομής, των μεθόδων εργασίας της και της σύνδεσης με το Ιράν.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ μιλά για τρομοκράτες που είχαν καθοδήγηση από το εξωτερικό και που μεθόδευαν πλήγματα κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα, από την ανάλυση των κατασχεθέντων πληροφοριακών και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι τα μέλη του δικτύου: είχαν επιλέξει ήδη ως στόχο της επίθεσης κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας, είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στον σχεδιασμό της επίθεσης, είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του πλήγματος, σε εφαρμογή οδηγιών αυτών αναζητούσαν και έτερα πρόσωπα για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της αποστολής τους.

«Η σύλληψη των τρομοκρατών είναι ένα ισχυρό μήνυμα ότι η χώρα είναι ασφαλής προορισμός», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v