Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζώνη Περάματος: Την Τρίτη 24ωρη απεργία για το εργατικό δυστύχημα

Το πρωί 8.00 θα γίνει γενική συνέλευση στη Ζώνη Περάματος και θα ακολουθήσει διαμαρτυρία στο υπουργείο Ναυτιλίας. Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου μιλά για «προδιαγεγραμμένο έγκλημα». Επιθεώρηση Εργασίας: Διερευνώνται τα αίτια.

Ζώνη Περάματος: Την Τρίτη 24ωρη απεργία για το εργατικό δυστύχημα

Αποφάσισαν 24ωρη απεργία για την Τρίτη (30/5) οι εργαζόμενοι στις ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις της Αττικής ύστερα από συνεδρίαση του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, αντιδρώντας στο εργατικό δυστύχημα στη Ζώνη Περάματος το μεσημέρι της Δευτέρας, με έναν νεκρό και δύο τραυματίες.

Το πρωί της Τρίτης το πρωί στις 8.00 θα γίνει γενική συνέλευση στη Ζώνη Περάματος και θα ακολουθήσει διαμαρτυρία στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Σε ανακοίνωση η ΓΣΕΕ ζητά να αποδοθούν ευθύνες για το εργατικό δυστύχημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στους χώρους εργασίας.

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου μιλά για «προδιαγεγραμμένο έγκλημα» που «συντελείται στην ναυπηγοεπισκευστική ζώνη του Περάματος, στη Σύρο, στη Σαλαμίνα, στην Ελευσίνα εξαιτίας των ελλιπών μέτρων προστασίας, τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, την εντατικοποίηση και τους ανύπαρκτους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας».

«Μόλις τους τελευταίους έξι μήνες, το συνδικάτο Μετάλλου έχει κάνει τέσσερις απεργίες, δεκάδες καταγγελίες και στάσεις εργασίας για τα ζητήματα αυτά. Δεν είμαστε μάντεις, κάθε μέρα προειδοποιούμε για αυτό που βιώνουμε. Κάθε μέρα που ξεκινάμε για δουλειά, σε κάθε κινητοποιήση που κατεβαίνουμε η πρώτη και η τελευταία μας σκέψη είναι ποιος θα είναι ο επόμενος νεκρός μας», προσθέτει.

«Αυτή είναι η ανάπτυξη για την οποία πανηγυρίζουν και κάνουν προεκλογικές φιέστες. Εργαζόμενοι χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, χωρίς μέτρα προστασίας, με μισθούς πείνας ενώ η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, ο Σύνδεσμος των Ακτοπλόων η Cosco , η Onex πανηγυρίζουν αμύθητα κέρδη», καταγγέλλει το Συνδικάτο.

Επιθεώρηση Εργασίας: Διερευνώνται τα αίτια

Διερευνώνται τα αίτια και οι συνθήκες του εργατικού δυστυχήματος στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, όπου άνδρας ηλικίας 47 ετών, χειριστής γερανοφόρου οχήματος, έχασε τη ζωή του και άλλοι δύο εργάτες τραυματίστηκαν, όπως αναφέρει η Επιθεώρηση Εργασίας σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, σημειώνει ότι επιθεωρητές υγείας και ασφάλειας από τον Πειραιά, μετέβησαν αμέσως στο σημείο, μόλις έλαβαν γνώση του συμβάντος.

Όπως επισημαίνει η Επιθεώρηση Εργασίας, με την ολοκλήρωση της διερεύνησης θα συνταχθεί έκθεση, που θα αφορά στα αίτια και των τριών περιστατικών και η οποία θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία Πειραιά.

Επίσης τονίζεται ότι η Επιθεώρηση Εργασίας διενεργεί τακτικούς ελέγχους στο σύνολο της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v