Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nuntius: Τρία στοιχεία με σημασία για τις αγορές

Τάσεις σταθεροποίησης στις διεθνείς αγορές μετά τις βίαιες κινήσεις των προηγούμενων ημερών τόσο στις μετοχές όσο και στα αμερικανικά ομόλογα. Οι εκτιμήσεις για το πετρέλαιο και την βρετανική στερλίνα.

Nuntius: Τρία στοιχεία με σημασία για τις αγορές

Αφού το Υπουργείο Οικονομικών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Κίνα δεν χειραγωγεί το νόμισμα της, οι μετοχές των ΗΠΑ και της Ασίας κινήθηκαν ανοδικά την Παρασκευή με κύριες τις τεχνολογικές μετοχές, ενώ οι μετοχές ευρωπαϊκών και άλλων αναδυόμενων αγορών (ΕΜ) παρέμεναν στάσιμες, έχοντας υποστεί μικρότερη πτώση στο sell-off. Μόνο η αγορά της Σαουδικής Αραβίας λόγο Κασόγκι έπεσε 5%.

Οι παγκόσμιες αγορές σταθερού εισοδήματος ήταν σχετικά σταθερές με τις αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών και ιταλικών κρατικών ομολόγων να αυξάνονται μόνο κατά 1 μονάδα βάσης. Έξω από την Ασία, πιστεύουμε ότι είναι λογικό να προσθέσουμε κάποια διάρκεια στο αμερικάνικο δολάριο, μετά το άλμα απόδοσης του προηγούμενου μήνα και τη τιμολόγηση της αγοράς για την Federal Reserve (Fed), ευθυγραμμίζεται τώρα με τις απόψεις μας. Επίσης, αυτό θα προσθέσει κάποια προστασία στα χαρτοφυλάκια εάν η πραγματική ανάπτυξη επιβραδυνθεί , διότι τα επιτόκια δεν θα ανεβούν κατά πολύ και οι τιμές των ομολόγων δεν θα υποχωρήσουν.

Τα νομίσματα και τα εμπορεύματα ήταν ως επί το πλείστον σταθερά μετά τις συναλλαγές στο δείκτη δολαρίου. Παραμένουμε θετικοί στο EM FX και το GBP έναντι του αμερικάνικου δολαρίου, καθώς τα βασικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι είναι σχετικά υποτιμημένα. Το αργό πετρέλαιο ήταν ασταθές, πέφτοντας στα μέσα της εβδομάδας, αλλά ανέκτησε κάποιες απώλειες την Παρασκευή, όταν ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας ανέφερε μια εκπληκτική αύξηση των αποθεμάτων των χωρών του ΟΟΣΑ του 3ου τριμήνου. Παρατηρούμε ακόμα την ανοδική πίεση στις τιμές μέχρι το τέλος του έτους, καθώς οι κυρώσεις στο Ιράν δημιουργούν αβεβαιότητα.

Στο επίκεντρο της αγοράς αυτή την εβδομάδα είναι τα πρακτικά της Fed, το ΑΕΠ της Κίνας και η έκθεση του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών.

ΝUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ
Τηλ .: 210 3350.500
Συναλλαγές με πλατφόρμες:
Keystock.com
Key4trade.com
Interactivebroker κλπ.

Σημαντική σημείωση: Το άρθρο έχει συνταχθεί από τη Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και το περιεχόμενό του είναι αποκλειστικά πληροφοριακό. Δεν πρέπει να ερμηνεύετε οποιαδήποτε πληροφορία περιέχεται σε αυτό το άρθρο ως επενδυτική συμβουλή/σύσταση. Κανένα σημείο αυτού του άρθρου δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου.

* Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v