Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nuntius: Βελτιώνουν το κλίμα οι αμερικανικές εκλογές

Καλωσόρισαν το αποτέλεσμα των αμερικανικών ενδιάμεσων εκλογών οι αγορές. Τι αναμένεται από τη συνεδρίαση της FED στις ΗΠΑ.

Nuntius: Βελτιώνουν το κλίμα οι αμερικανικές εκλογές

Οι αγορές την Τετάρτη φάνηκαν να καλωσορίζουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών ενδιάμεσων εκλογών, οι οποίες είδαν τους Δημοκρατικούς να επανακτούν τη Βουλή των Αντιπροσώπων και οι Ρεπουμπλικανοί να επεκτείνουν τον έλεγχο της Γερουσίας. Οι μετοχές στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ κέρδισαν έδαφος, ενώ το δολάριο ΗΠΑ συνέχισε να αποδυναμώνεται έναντι των περισσότερων μεγάλων νομισμάτων και τα 10ετή αμερικανικά κρατικά ομόλογα ενισχύθηκαν.

Οι τιμές του πετρελαίου τράβηξαν την προσοχή στις αναφορές ότι ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC) θα συζητήσει πιθανές περικοπές παραγωγής το επόμενο έτος σε μια τεχνική συγκέντρωση αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο όμιλος σταθμίζει τη μείωση των εξαγωγών της Σαουδικής Αραβίας σε σύγκριση με την αύξηση της αμερικανικής παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου και την λιγότερο αυστηρή εφαρμογή των ιρανικών κυρώσεων.

Σήμερα, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC) των ΗΠΑ θα ολοκληρώσει τη διήμερη συνεδρίασή της. Αναμένουμε από το FOMC να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια και να αφήσει την πολιτική της εν πολλοίς αμετάβλητη, αν και οι περιγραφές των τρεχουσών οικονομικών συνθηκών είναι πιθανό να συμβάλουν στη αποδυνάμωση των επιχειρηματικών επενδύσεων. Ωστόσο, η οικονομική δραστηριότητα παραμένει ισχυρή και δεν βλέπουμε τέτοιες αλλαγές που να οδηγούν σε απόκλιση από την τρέχουσα πορεία της πολιτικής. Αναμένουμε να δούμε την επόμενη αύξηση επιτοκίων τον Δεκέμβριο.

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500
Συναλλαγές με πλατφόρμες:

keystock.com
key4trade.com
Interactive brokers

Σημαντική σημείωση: Το άρθρο έχει συνταχθεί από τη Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και το περιεχόμενό του είναι αποκλειστικά πληροφοριακό. Δεν πρέπει να ερμηνεύετε οποιαδήποτε πληροφορία περιέχεται σε αυτό το άρθρο ως επενδυτική συμβουλή/σύσταση. Κανένα σημείο αυτού του άρθρου δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου.

*Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v