Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nuntius: Σε Brexit και πετρέλαιο η προσοχή των αγορών

Διατηρούμε τη θετική μας άποψη για τις παγκόσμιες μετοχές και προτιμούμε τις αναδυόμενες αγορές (ΕΜ) έναντι των μετοχών της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ), υπογραμμίζει η Nuntius.

Nuntius: Σε Brexit και πετρέλαιο η προσοχή των αγορών

Η Τρίτη ήταν μια ανάμεικτη ημέρα για τις παγκόσμιες μετοχές, καθώς ορισμένες αγορές ανέβηκαν, ενώ άλλες έκλεισαν χαμηλότερα.

Ενώ πιστεύουμε ότι η πτώση των μετοχών τον Οκτώβριο ήταν υπερβολική και αναμένεται ότι οι μετοχές θα ανακάμψουν μέχρι το τέλος του έτους, εν μέσω της ελκυστικής παγκόσμιας οικονομικής εικόνας, τα ίδια θέματα - το εμπόριο, η νομισματική εξομάλυνση και η ανησυχία για τη μελλοντική ανάπτυξη των κερδών - εξακολουθούν να πλήττουν τους επενδυτές. Διατηρούμε τη θετική μας άποψη για τις παγκόσμιες μετοχές και προτιμούμε τις αναδυόμενες αγορές (ΕΜ) έναντι των μετοχών της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ).

Το πετρέλαιο WTI υποχώρησε 7% χθες, στο χαμηλότερο επίπεδο για φέτος. Στη μηνιαία έκθεσή του, ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ), την Τρίτη, μείωσε τις παγκόσμιες προβλέψεις για ζήτηση πετρελαίου για το 2019, αναφέροντας τις αναθεωρήσεις της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης πτωτικές. Η πρόσφατη αδυναμία μας φαίνεται όλο και περισσότερο υπερβολική, αλλά η πίεση στον ΟΠΕΚ για μείωση προμηθειών αυξάνεται.

Στην Ευρώπη, το ενδιαφέρον θα είναι στο Brexit. Οι διαπραγματευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου συμφώνησαν σε ένα κείμενο σχετικά με τον τρόπο αποφυγής μιας σκληρής συμφωνίας για τα σύνορα με την Ιρλανδία.

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May, είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει σήμερα έκτακτη συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου για να συζητήσει για το Brexit, και μια συμφωνία που θα ανοίξει το δρόμο για ένα συνέδριο για το Brexit, αργότερα αυτό το μήνα.

Κατά την άποψή μας, ο κίνδυνος είναι εάν η May θα πετύχει να πάρει τη συμφωνία στο Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα, και στο Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου μέσα σε λίγες εβδομάδες.

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ
210 3350500
Συναλλαγές με πλατφόρμες:
keystock.com
key4trade.com
Interactive brokers

Σημαντική σημείωση: Το άρθρο έχει συνταχθεί από τη Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και το περιεχόμενό του είναι αποκλειστικά πληροφοριακό. Δεν πρέπει να ερμηνεύετε οποιαδήποτε πληροφορία περιέχεται σε αυτό το άρθρο ως επενδυτική συμβουλή/σύσταση. Κανένα σημείο αυτού του άρθρου δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου.

*Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v