Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nuntius: Ανησυχίες στις αγορές για ασφυκτικούς τραπεζικούς κανονισμούς

Η πτώση στις μετοχές των αμερικανικών τραπεζών και η ανάκαμψη των πετρελαϊκών τιμών στο επίκεντρο της ανάλυσης της χρηματιστηριακής.

Nuntius: Ανησυχίες στις αγορές για ασφυκτικούς τραπεζικούς κανονισμούς

Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν τη νύχτα λόγω φόβων ότι οι κανονισμοί του τραπεζικού κλάδου θα καταστούν αυστηρότεροι όταν το Δημοκρατικό Κόμμα αναλάβει τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

χρηματοοικονομικές μετοχές υποχώρησαν, αφού η Maxine Waters, η αναμενόμενη πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών, κατέστησε σαφές ότι επιθυμεί αυστηρότερους κανόνες για τον κλάδο. Ο S & P 500 και ο NASDAQ υποχώρησαν 0,8% και 0,9% αντίστοιχα. Οι χρηματοοικονομικές μετοχές μειώθηκαν κατά 1,4%, ενώ οι τράπεζες μειώθηκαν κατά 1,7%. Οι τεχνολογικές μετοχές μειώθηκαν κατά 1,3%, λόγω πτώσης 2,8% της Apple.

Το πετρέλαιο έσπασε την πτωτική του τάση 12 ημερών, με τις προβλέψεις ότι ο ΟΠΕΚ και οι λοιποί παραγωγοί θα μειώσουν την παραγωγή στη συνεδρίαση τον επόμενο μήνα. Το Brent και το WTI αυξήθηκαν κατά 1%, σε 66 USD / bbl και 56 USD / bbl, αντίστοιχα. Η είδηση ότι οι προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την προστασία του εμπορίου με το Ιράν ενάντια στις κυρώσεις των ΗΠΑ καταρρέουν, και πιθανόν να έχουν συμβάλει και αυτές στην άνοδο της τιμής του πετρελαίου.

Το EUR και η GBP ενισχύθηκαν, αφού η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Theresa May κέρδισε την υποστήριξη του υπουργικού συμβουλίου για τη συμφωνία της για το Brexit, για την οποία τώρα θα πρέπει να πείσει το κοινοβούλιο, ώστε να την εγκρίνει. Η GBP και το EUR αυξήθηκαν κατά 0,22% και 0,23%, σε 1,2999 και 1,1315 έναντι του αμερικάνικου δολαρίου. Αυτές οι κινήσεις ώθησαν τον Δείκτη του αμερικανικου δολλαρίου (DXY) χαμηλότερα μέσα στην ημέρα. Το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ συμφώνησαν επίσης να δώσουν στις βρετανικές χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις μόνο ένα βασικό επίπεδο πρόσβασης στις αγορές της ΕΕ, μετάτο Brexit, παρόμοιο επίπεδο πρόσβασης, δηλαδή, με τις μεγάλες αμερικανικές και ιαπωνικές επιχειρήσεις.

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ
210 3350500
Συναλλαγές με πλατφόρμες:
keystock.com
key4trade.com
Interactive brokers

Σημαντική σημείωση: Το άρθρο έχει συνταχθεί από τη Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και το περιεχόμενό του είναι αποκλειστικά πληροφοριακό. Δεν πρέπει να ερμηνεύετε οποιαδήποτε πληροφορία περιέχεται σε αυτό το άρθρο ως επενδυτική συμβουλή/σύσταση. Κανένα σημείο αυτού του άρθρου δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου.

*Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v