Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αμερικανική αγορά εργασίας στο επίκεντρο των επενδυτών

Στον απόηχο των αποφάσεων της Fed κινήθηκαν οι μεγάλες αγορές, ενώ σήμερα η προσοχή στρέφεται στα στοιχεία για την πορεία της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ. Γιατί η βρετανική λίρα δείχνει υποτιμημένη.

Η αμερικανική αγορά εργασίας στο επίκεντρο των επενδυτών

Οι αγορές συνέχισαν να χωνεύουν το αποτέλεσμα της συνάντησης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), η οποία ήταν περισσότερο συγκρατημένη από ό, τι αναμενόταν. Επίσης, η απότομη πτώση του πετρελαίου επιβάρυνε το επενδυτικό κλίμα. Ως αποτέλεσμα, οι αγορές μετοχών αποδυναμώθηκαν οριακά, ενώ οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων ενισχύθηκαν, με το αμερικάνικο δολάριο να ισχυροποιείται.

Σε επίπεδο μετοχών, ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 0,2%, ενώ ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχώρησε κατά 0,5%, αποδυναμωμένος απο τις αποδόσεις μετοχών ενέργειας και υλικών. Αν και οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν, στην Ασία ο δείκτης Hang Seng έκλεισε με κέρδος 0,8%.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων σημείωσαν άνοδο 4 μονάδων βάσης στο 2,54%, μετά από τα σχόλια του επικεφαλή της Fed, Jerome Powell, σχετικά με τον "παροδικό" χαρακτήρα των παραγόντων που διατηρούν τον πληθωρισμό κάτω από τον στόχο. Η υψηλότερη απόδοση ενίσχυσε επίσης το αμερικάνικο δολάριο έναντι των νομισμάτων των G10. Η βρετανική λίρα (GBP) αποδυναμώθηκε οριακά μετά την ομόφωνη απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να μην αυξήσει τα επιτόκια. Ωστόσο, εξακολουθούμε να βλέπουμε υποτιμημένη την βρετανική λίρα, ενώ ένα ήπιο Brexit θα υποστήριζε μια ανάκαμψη της στερλίνας.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου WTI μειώθηκαν κατά 3%, καθώς ενισχύθηκαν οι αμερικανικές αποθήκες πετρελαίου, ενώ η υψηλότερη από την αναμενόμενη ρωσική παραγωγή αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για τη συμπίεση της προσφοράς από τις αυστηρότερες κυρώσεις στο Ιράν. Σήμερα, το επενδυτικό ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στην έκθεση της αμερικανικής αγοράς εργασίας και τις μισθώσεις εκτός αγροτικού τομέα, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν κατά 190.000, και η μέση ωριαία αύξηση των κερδών αναμένεται να ανέλθει στο 3,3%.

 

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500

πλατφόρμες: wiredmarket.com (forex, CFD's σε μετοχές και εμπορεύματα)
key4trade.com (CFD's σε κρυπτονομίσματα)
Interactive brokers (διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τηλεφωνείστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v