Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάσες για τις αμερικανικές μετοχές

Σήμερα, τα βλέμματα των επενδυτών θα είναι στραμμένα στα εταιρικά αποτελέσματα της Tencent και της Alibaba, καθώς και στη βιομηχανική παραγωγή και στις λιανικές πωλήσεις ΗΠΑ και Κίνας.

Ανάσες για τις αμερικανικές μετοχές

Κέρδισαν από το χαμένο έδαφος εχθές οι αγορές, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump προσπάθησε να κατευνάσει τις αγορές, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ είχαν έναν "καλό διάλογο" με την Κίνα.

Η Κίνα ενίσχυσε αυτό το συναίσθημα, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών να λέει στους δημοσιογράφους ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις. Ο δείκτης S&P 500 κέρδισε 0,8%, με πρωταγωνιστικό ρόλο να παίζουν οι εταιρείες κατασκευής chip, οι οποίες σημείωσαν άνοδο 2,4%.

Ο Πρόεδρος Trump κάλεσε επίσης την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) να προσαρμόσει, μέσω μειώσεων των επιτοκίων, οποιεσδήποτε ενέργειες πραγματοποιούν οι Κινέζοι νομοθέτες, με στόχο να αντισταθμίσουν το οικονομικό αντίκτυπο της εμπορικής διαμάχης. Ωστόσο, οι προβλέψεις για την ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ έχουν μειωθεί κατά 20 μονάδες βάσης, ενώ αναμένουμε ότι ο πληθωρισμός των ΗΠΑ θα είναι,βραχυπρόθεσμα, ελαφρώς υψηλότερος. Εξακολουθούμε να περιμένουμε ότι η επιτοκιακή πολιτική της Fed θα παραμείνει αμετάβλητη για αυτό το έτος.

Παράλληλα, οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1 bp στο 2,41%,ενώ στον χώρο των νομισμάτων, το ευρώ (EUR) και η βρετανική λίρα (GBP) υποχώρησαν εξαιτίας του απογοητευτικού γερμανικού οικονομικού δείκτη Μαίου και της έλλειψης προόδου στις διασυνοριακές συνομιλίες του Brexit. Το πετρέλαιο Brent κέρδισε πάνω από 1%, μετά από την επίθεση drone, η οποία υποχρέωσε τη Σαουδική Αραβία να κλείσει τον μεγαλύτερο αγωγό πετρελαίου της. Συνεχίζουμε να προτιμούμε μετοχές ενεργειακών εταιρειών στην δυναμική αγορά πετρελαίου, δεδομένης της ελκυστικής αποτίμησης και της υψηλής μερισματικής τους απόδοσης.

Σήμερα, τα βλέμματα των επενδυτών θα είναι στραμμένα στα εταιρικά αποτελέσματα της Tencent και της Alibaba, καθώς και στη βιομηχανική παραγωγή και στις λιανικές πωλήσεις ΗΠΑ και Κίνας.

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500

πλατφόρμες: wiredmarket.com (forex, CFD's σε μετοχές και εμπορεύματα)
key4trade.com (CFD's σε κρυπτονομίσματα )
Interactivebrokers( διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τηλεφωνείστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v