Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nuntius: Με το βλέμμα στις θέσεις εργασίας η Fed

Η έκθεση για τις θέσεις εργασίας είναι ικανή να καθησυχάζει τις ανησυχίες για μια ραγδαία πτώση της αμερικανικής ανάπτυξης, αναφέρει η χρηματιστηριακή

Nuntius: Με το βλέμμα στις θέσεις εργασίας η Fed

Επανήλθε από τα ιστορικά υψηλά η αμερικανική αγορά μετά από τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα των θέσεων εργασίας, γεγονός που ώθησε τους επενδυτές σε μεγαλύτερες προσδοκίες για μείωση επιτοκίων από την Federal Reserve (Fed). Πράγματι, η πιθανότητα μείωσης επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στη συνάντηση του Ιουλίου μειώθηκε σημαντικά, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα μείωσης κατά 25 μονάδες βάσης. Τόσο ο S&P 500, όσο και ο Dow Jones Industrial Average μειώθηκαν κατά 0,2%, ενώ ο Nasdaq έχασε 0,1% .

Στην αμερικανική οικονομία προστέθηκαν 224.000 θέσεις εργασίας τον Ιούνιο, έναντι προβλέψεων για 160.000. Η μέση αύξηση των ωριαίων αποδοχών μειώθηκε οριακά, ενώ το ποσοστό ανεργίας σημείωσε μικρή άνοδο στο 3,7%. Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, η έκθεση για τις θέσεις εργασίας είναι ικανή να καθησυχάζει τις ανησυχίες για μια ραγδαία πτώση της αμερικανικής ανάπτυξης.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου αυξήθηκε κατά 8 μονάδες βάσης στο 2,03%, ενώ το αμερικανικό δολλάριο ενισχύθηκε κατά 0,5% έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων. Ο χρυσός υποχώρησε κατά 1,2% στα 1.399 δολλάρια/ουγγιά.

Το αργό πετρέλαιο τύπου Brent ενισχύθηκε κατά 1,5% λόγω των εντάσεων στο Ιράν και της παράτασης στην μείωση παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του. Το ράλι στο πετρέλαιο, ωστόσο, ήταν περιορισμένο καθώς οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες μειώθηκαν πολύ περισσότερο από ό, τι αναμενόταν.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον αυτήν την εβδομάδα, θα είναι στραμμένο στα πρακτικά της συνάντησης της Fed τον Ιούνιο. Στην Ευρώπη, οι επενδυτές θα δώσουν την προσοχή τους στην βιομηχανική παραγωγή Μαίου. Τα πιστωτικά και εμπορικά στοιχεία της Κίνας θα είναι στο επίκεντρο και αυτά.

 

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500

πλατφόρμες : wiredmarket.com (forex, CFD's σε μετοχές και εμπορεύματα)
key4trade.com (CFD's σε κρυπτονομίσματα)
Interactive brokers ( διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v