Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΜΕΧΑ: Η κεφαλαιαγορά την 1η Σεπτέμβρη θα επιστρέψει σε συνθήκες κανονικότητας

Οι επιπτώσεις των κεφαλαιακών περιορισμών επέφεραν σημαντικές αρρυθμίες και πολλά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της ελληνικής κεφαλαιαγοράς τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, τονίζει.

ΣΜΕΧΑ: Η κεφαλαιαγορά την 1η Σεπτέμβρη θα επιστρέψει σε συνθήκες κανονικότητας

«Με τη χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης για την πλήρη άρση των κεφαλαιακών περιορισμών από 1ης Σεπτεμβρίου, αίρεται μια σημαντική επιβάρυνση όσον αφορά την αξιοπιστία, τη λειτουργία και τις προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΜΕΧΑ.

«Οι επιπτώσεις των κεφαλαιακών περιορισμών επέφεραν σημαντικές αρρυθμίες και πολλά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της ελληνικής κεφαλαιαγοράς τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια. Από την αναστολή λειτουργίας του ΧΑ τις πρώτες ημέρες εφαρμογής των capital controls, και στη συνέχεια μέχρι και σήμερα στην
ύπαρξη περιορισμών όσον αφορά τις επενδυτικές επιλογές των επενδυτών - με έμφαση στους Έλληνες επενδυτές - η ελληνική κεφαλαιαγορά λειτουργούσε σε ένα περιβάλλον με διοικητικούς επενδυτικούς περιορισμούς, υπερβάλλουσα γραφειοκρατία και κατ’ επέκταση αυξημένο κόστος.

Πλέον η ελληνική κεφαλαιαγορά από την 1η Σεπτέμβρη θα επιστρέψει σε συνθήκες κανονικότητας και θα είναι σε θέση να συμβάλλει απρόσκοπτα - όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες - στην ενίσχυση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παρέχοντας έναν μηχανισμό άντλησης κεφαλαίων ο οποίος διαθέτει και λειτουργεί με κανόνες και διαφάνεια».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v