Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Νέες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

Tα καθαρά έσοδα από τόκους θα μπορούσαν να ανακάμψουν ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν σε περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων. Ποιες αβεβαιότητες βλέπουν οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας... με αιχμή το κόστος NPEs.

Deutsche Bank: Νέες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

Οι τιμές-στόχοι για τις τράπεζες μειώνονται από την Deutsche Bank, με τη νέα τιμή-στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς σε 1,35 ευρώ από 1,55 ευρώ πριν και σύσταση Hold, για την Alpha Βank σε 1,45 ευρώ από 1,55 ευρώ προγενέστερα και σύσταση Buy, ενώ για τη Eurobank αυξάνει την τιμή-στόχο σε 1,20 ευρώ από 1,15 ευρώ πριν και σύσταση Hold.

Η μόνη τράπεζα για την οποία διατηρεί τη σύσταση αγοράς αλλά μειώνει την τιμή στόχο είναι η Eθνική Τράπεζα, με νέα τιμή στόχο στα 4,4 ευρώ από 4,5 ευρώ πριν.

Ο Alfredo Alonso, αναλυτής της Deutsche Bank για τις εγχώριες τράπεζες, εξηγεί ότι τα προβλήματα που έχουν κληρονομήσει οι ελληνικές τράπεζες γίνονται όλο και λιγότερο ανησυχητικά, ιδίως η ποιότητα του ενεργητικού, και οι ανησυχίες για τα κεφάλαια έχουν πλέον σε μεγάλο βαθμό εκλείψει (εκτός από την Τράπεζα Πειραιώς).

Το νέο οικονομικό περιβάλλον οδηγεί σε ορισμένες βεβαιότητες (υψηλότερα επιτόκια, που σημαίνουν ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους θα μπορούσαν να ανακάμψουν ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν), αλλά από την άλλη πλευρά, ορισμένες αβεβαιότητες (κυρίως από μια πιθανή επιβράδυνση λόγω της εξυγίανσης και του κόστους των NPEs).

«Σε κάθε περίπτωση, πιστεύουμε ότι τα θετικά από τα επιτόκια υπεραντισταθμίζουν τα αρνητικά, καθώς οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να απολαύσουν την αξιοσημείωτη ευαισθησία τους στις αυξήσεις και την ταχεία απορρόφηση. Αναμένουμε παρόμοιες επιδόσεις μεταξύ τους, που θα οδηγήσουν σε βελτίωση των καθαρών εσόδων από τόκους κατά περισσότερο από 15% για τις πρώτες 100 μονάδες βάσης», καταλήγει ο Alonso.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v