Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Καθαρά κέρδη 153,1 εκατ. το Q2 αναμένει η Optima

Η χρηματιστηριακή αναμένει ότι η ΕΤΕ θα εμφανίσει οριακά χαμηλότερα λειτουργικά έσοδα στο τρίμηνο, υψηλότερες λειτουργικές δαπάνες (+3% στο τρίμηνο) και σταθερές προβλέψεις για επισφάλειες.

Εθνική: Καθαρά κέρδη 153,1 εκατ. το Q2 αναμένει η Optima

Στα 153,1 εκατ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη της Εθνικής Τράπεζας το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με προβλέψεις της Optima Bank. 

Η χρηματιστηριακή προβλέπει κάμψη των κερδών της τράπεζας, λόγω έλλειψης έκτακτων κερδών όπως το πρώτο τρίμηνο, οπότε και είχε εμφανίσει κερδοφορία 359,5 εκατ. ευρώ. 

Αναμένει ότι η ΕΤΕ θα εμφανίζει οριακά χαμηλότερα λειτουργικά έσοδα στο τρίμηνο, υψηλότερες λειτουργικές δαπάνες (+3% στο τρίμηνο) και σταθερές προβλέψεις για επισφάλειες. 

Τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένεται να διαμορφωθούν στα 292,7 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 2% τόσο στο τρίμηνο όσο και σε ετήσια βάση. 

Οι επενδυτές θα πρέπει να επικεντρωθούν στις εκτιμήσεις της διοίκησης για το υπόλοιπο του έτους και ιδιαιτέρως στην εξέλιξη των εσόδων από βασικές δραστηριότητες, την ποιότητα ενεργητικού και τον ισολογισμό, υπογραμμίζει.   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v