Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wood: Τιμή στόχος €26 για τη Mytilineos, «πιο ισχυρή από ποτέ»

η ελληνική εταιρεία είναι «πιο ισχυρή από ποτέ» και πραγματοποιεί τη μετάβαση σε μία νέα εποχή «πράσινης» κερδοφορίας, επισημαίνει ο οίκος.

Wood: Τιμή στόχος €26 για τη Mytilineos, «πιο ισχυρή από ποτέ»

Αυξάνει στα 26 ευρώ την τιμή στόχο για τη μετοχή της Mytilineos η Wood, δίνοντας ταυτόχρονα σύσταση «αγορά».

Σε έκθεσή της η Wood επισημαίνει ότι η μετοχή, από τα σημερινά επίπεδα, προσφέρει ένα upside κοντά στο 50%, καθώς όπως αναφέρει και ο τίτλος του report (Stronger than ever), η ελληνική εταιρεία είναι «πιο ισχυρή από ποτέ» και πραγματοποιεί τη μετάβαση σε μία νέα εποχή «πράσινης» κερδοφορίας

Βασικός άξονας της αναβάθμισης τόσο στην τιμή στόχο όσο και στις εκτιμήσεις κερδοφορίας της Mytilineos είναι:

  1. H σημαντική αύξηση της αξίας του κλάδου ηλιακής ενέργειας, κατά περίπου €200 εκατ., μετά και από ένα τρίμηνο με ρεκόρ κερδοφορίας (Q3 2022) που δείχνει το δρόμο για τα επόμενα έτη.
  2. Η εξίσου σημαντική αύξηση στο valuation του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης κατά €220 εκατ., καθώς κατοχυρώνεται υψηλότερη κερδοφορία με παράλληλη ενδυνάμωση και των περιθωρίων κέρδους, ενώ το backlog σηματοδοτεί περαιτέρω ενίσχυση της κερδοφορίας του Τομέα
  3. Η ταχύτητα υλοποίησης των έργων ΑΠΕ καθώς η Wood αναμένει 1.7GW εγκατεστημένης ισχύος μετά το 2025, μόνο στην Ελλάδα ενώ ταυτόχρονα η Εταιρεία ωριμάζει ένα Παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ, άνω των 6GW.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v