Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BofA και Morgan Stanley θα τρέξουν την εισαγωγή του Ελευθέριος Βενιζέλος στο ΧΑ

Η IPO αναμένεται να πραγματοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο, σύμφωνα με το Bloomberg. Συνδιαχειριστής του βιβλίου προσφορών και χρηματοοικονομικός σύμβουλος η Deutsche Bank.

BofA και Morgan Stanley θα τρέξουν την εισαγωγή του Ελευθέριος Βενιζέλος στο ΧΑ

Το Υπερταμείο επέλεξε τράπεζες για την αρχική δημόσια προσφορά του 30% στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloomberg. 

Σύμφωνα με τις πηγές, το Υπερταμείο ανέθεσε στη Bank of America και τη Morgan Stanley να αναλάβουν την εισαγωγή του 30% του Ελευθέριος Βενιζέλος στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία θα λάβει πιθανότατα χώρα στο δεύτερο μισό του έτους. 

Επέλεξε επίσης τη Deutsche Bank ως συνδιαχειριστή του βιβλίου προσφορών (joint bookrunner) και χρηματοοικονομικού συμβούλου, πρόσθεσαν οι πηγές. 

Με βάση στοιχεία του Bloomberg, η πώληση των μετοχών θα είναι η μεγαλύτερη IPO στην Ελλάδα από το 2000. 

Το Υπερταμείο αναμένει ότι το μερίδιο του θα αποτιμηθεί στα 800 εκατ. με 1 δισ. ευρώ ανάλογα με τις συνθήκες στην αγορά, είχε δηλώσει ο CEO, Δημήτρης Πολίτης, σε συνέντευξη του στο Bloomberg τον περασμένο μήνα.

Περισσότερες τράπεζες μπορεί να προστεθούν στο σχήμα, πρόσθεσαν οι πηγές. Ακόμα δεν έχει ληφθεί κάποια τελική απόφαση για το μέγεθος ή την ημερομηνία της IPO. Eκπρόσωποι του Υπερταμείου και των τραπεζών αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Η επιβατική κίνηση στο Ελευθέριος Βενιζέλος το 2022 ανήλθε στους 22,7 εκατομμύρια επιβάτες, αυξημένη κατά 84% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v