Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντηρητικές κινήσεις στις ελληνικές τράπεζες προτείνει η Optima Bank

Στον απόηχο των πρόσφατων κλυδωνισμών στις αγορές, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι υιοθετεί μια στάση «βλέποντας και κάνοντας» βραχυπρόθεσμα, καθώς η ορατότητα για το παγκόσμιο περιβάλλον παραμένει περιορισμένη. Οι τιμές-στόχοι.

Συντηρητικές κινήσεις στις ελληνικές τράπεζες προτείνει η Optima Bank

Τα ισχυρά αποτελέσματα 2022 των ελληνικών τραπεζών υπογραμμίζει σε έκθεσή της η Optima Bank, τονίζοντας ότι θα τηρεί τη θετική μακροπρόθεσμη στάση της για τον κλάδο. 

Ωστόσο, στον απόηχο των πρόσφατων κλυδωνισμών στις αγορές, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι υιοθετεί μια στάση «βλέποντας και κάνοντας» βραχυπρόθεσμα, καθώς η ορατότητα για το παγκόσμιο περιβάλλον παραμένει περιορισμένη. 

Μετά τις πρόσφατες πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές, οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται με τιμή προς λογιστική αξία 2023 0,53, με έκπτωση 28% σε σχέση με τις τράπεζες της ΝΑ Ευρώπης.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί σύσταση buy για την Alpha Βank (με τιμή-στόχο στο 1,48 ευρώ), τη Eurobank (με στόχο το 1,4 ευρώ) και την Τράπεζα Πειραιώς (με στόχο τα 4,64 ευρώ). 

Υποβαθμίζει δε τη σύσταση για Εθνική σε neutral από buy καθώς η τρέχουσα τιμή στο ταμπλό έχει προσεγγίσει την τιμή-στόχο των 4,64 ευρώ.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v