Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: Ελκυστικά τα ελληνικά ομόλογα στις μακρές λήξεις

Αν και παραμένει «ουδέτερος», ο οίκος προτείνει στους επενδυτές που ενδιαφέρονται αγορές τίτλων με λήξεις 7-10 έτη. Μέτρια υπεραπόδοση καταγράφηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

JP Morgan: Ελκυστικά τα ελληνικά ομόλογα στις μακρές λήξεις

Τα ελληνικά ομόλογα είχαν μια μέτρια υπεραπόδοση σε σχέση με αυτά από άλλες χώρες της περιφέρειας τις τελευταίες δύο εβδομάδες, επισημαίνει σε έκθεσή της η JP Morgan, αποδίδοντας αυτή την εικόνα εν μέρει στη χαμηλή ρευστότητα.

Υποστηρίζει όμως ότι παραμένει σε γενικές γραμμές εποικοδομητική σχετικά με τους ελληνικούς τίτλους. Βραχυπρόθεσμα, παραμένει ουδέτερη ως προς την Ελλάδα, δεδομένης της αυξημένης αβεβαιότητας που προκαλούν οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Σημειώνει όμως ότι για τους επενδυτές που θέλουν να είναι overweight στην Ελλάδα, βρίσκει ελκυστικές τις αποδόσεις στις λήξεις 7-10 ετών.

Κοιτώντας ευρύτερα την αγορά, επισημαίνει ότι η εξαγορά της δεύτερης μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζας που ανακοινώθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο μείωσε τους φόβους για μετάδοση της κρίσης. Η υπουργός Οικονομικών Yellen ανέφερε ότι ενέργειες παρόμοιες με αυτές που εφαρμόστηκαν για τη Silicon Valley και τη Signature Bank, θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και σε άλλες περιπτώσεις μικρών τραπεζών, αν και απέκλεισε το ενδεχόμενο για γενική εγγύηση όλων των καταθέσεων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v