Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβάζει τον πήχη για την Alpha Bank η Citi

Υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή δίνει ο αμερικανικός οίκος, που υποβαθμίζει παράλληλα τη σύσταση σε neutral από buy, μετά και το ράλι που έχει καταγράψει η μετοχή της Alpha.

Ανεβάζει τον πήχη για την Alpha Bank η Citi

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο στο 1,75 από 1,5 ευρώ δίνει η Citi για τη μετοχή της Alpha Bank

Ο αμερικανικός οίκος υποβαθμίζει παράλληλα τη σύσταση σε neutral από buy, μετά και το ράλι που έχει καταγράψει η μετοχή της Alpha. 

Υπενθυμίζεται ότι στο στρατηγικό σχέδιο που παρουσίασε η ελληνική τράπεζα έχει ως στόχο η απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (RoTE) από 10% φέτος να ξεπεράσει το 12% το 2025 (EPS growth άνω του 20% ετησίως ως το 2025) και η Alpha να δημιουργήσει εσωτερικά κεφάλαιο ύψους περίπου 2,3 δισ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της οργανικής δημιουργίας κεφαλαίων (1,9 δισ. ευρώ) και της μετατροπής αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων (0,4 δισ. ευρώ).

Το 2025, ο CET1 προβλέπεται να διαμορφωθεί στο 16% (σ.σ. χωρίς να προσμετράται επίδραση τυχόν συνθετικών τιτλοποιήσεων), υψηλότερος κατά περίπου 300 μονάδες βάσης από τον στόχο που έχει θέσει η διοίκηση (13%), προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η πιστωτική επέκταση. Τα υπόλοιπα 1,4 δισ. ευρώ -θα- αποτελούν κεφαλαιακό περίσσευμα, που μπορεί να διανεμηθεί στους μετόχους, υπό την αίρεση της λήψης σχετικών εγκρίσεων από τον επόπτη. Η επανέναρξη καταβολής μερισμάτων αναμένεται από τα κέρδη της τρέχουσας χρήσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v