Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Euroxx: Στα 45 ευρώ η τιμή-στόχος για την Titan

Η χρηματιστηριακή αυξάνει τις προβλέψεις για τα EPS κατά περίπου 15% την περίοδο 2024-2626 και την τιμή-στόχο στα 45 ευρώ/μετοχή από 36 ευρώ προηγουμένως.

Euroxx: Στα 45 ευρώ η τιμή-στόχος για την Titan

Η Titan παραμένει μία από τις κορυφαίες επιλογές μας στην ελληνική αγορά λόγω του μεγάλου discount από ομοειδείς εταιρείες, της κρυφής αξίας από τις δραστηριότητες στις ΗΠΑ, της διαρθρωτικής ανάκαμψης στην Ελλάδα και του υπομοχλευμένου ισολογισμού, επισημαίνει η Euroxx σε ανάλυσή της.

Αυξάνει τις προβλέψεις για τα EPS κατά περίπου 15% την περίοδο 2024-2626 και την τιμή-στόχο στα 45 ευρώ/μετοχή από 36 ευρώ/μετοχή προηγουμένως. Η μετοχή αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται με προβλεπόμενο EV/EBITDA 5,3x έναντι μέσης τιμής 20ετίας 8,0x (ομότιμων μετοχών εκτός ΗΠΑ 6,3x και ομότιμων εταιρειών στις ΗΠΑ στο 13x).

Οι προβλέψεις μας σε επίπεδο EPS είναι κατά 10% υψηλότερες από τις τρέχουσες συναινετικές εκτιμήσεις του Bloomberg, σημειώνει ο οίκος.

IPO της Titan America για κρυστάλλωση της αξίας: Κατά την άποψή μας, τα νέα σχετικά με την εισαγωγή είναι θετικά και θα πρέπει να είναι υποστηρικτικά μακροπρόθεσμα για την τιμή της μετοχής του Titan, καθώς θα αποκρυσταλλώσει την αξία της επιχείρησης στις ΗΠΑ (η οποία συνήθως τελεί υπό διαπραγμάτευση σε πολύ υψηλότερους πολλαπλασιαστές έναντι εταιρειών τσιμέντου στην ΕΕ) και δημιουργούν ισχυρές ταμειακές εισροές για τη μητρική εταιρεία. Οι ομότιμοι των ΗΠΑ διαπραγματεύονται σε EV/EBITDAs >9x, με τις ΗΠΑ να αντιπροσωπεύουν περίπου το 55% του EBITDA του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v