Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τηλέτυπος: Αμετάβλητη η τιμή από Deutsche Bank

Διατηρεί τη τιμή-στόχος στα 6,10 ευρώ και τη σύσταση για ”διακράτηση” (hold) για τη μετοχή της εταιρίας Τηλέτυπος, η Deutsche Bank, σε ανάλυση της με ημερομηνία 4 Σεπτεμβρίου.

Τηλέτυπος: Αμετάβλητη η τιμή από Deutsche Bank
Διατηρεί τη τιμή-στόχο στα 6,10 ευρώ και τη σύσταση για ”διακράτηση” (hold) για τη μετοχή της εταιρίας Τηλέτυπος, η Deutsche Bank, σε ανάλυση της με ημερομηνία 4 Σεπτεμβρίου.

Τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου, αλλά και του πρώτου εξαμήνου του Τηλέτυπου κινήθηκαν σύμφωνα με τη βασική παραδοχή των αναλυτών της Deutsche Bank, οι οποίοι τονίζουν ότι για τα τελικά συμπεράσματα θα πρέπει αναμένονται και τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου.

Παρ’ όλα αυτά, η ορμή των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου επιβραδύνθηκε περισσότερο απ’ ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές της Deutsche Bank, περιορίζοντας τις πιθανότητες για μια εντυπωσιακή αναστροφή στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου.

Οπως επισημαίνεται στην ανάλυση, η μεταβλητότητα στην τιμή της μετοχής είναι υψηλή, δεδομένου της αρνητικής ροής ειδήσεων για την αγορά μετοχών από την πλευρά του Πήγασου, ο οποίος αποτελεί έναν από 4 σημαντικούς μετόχους της εταιρίας.

Τέλος, οι αναλυτές του γερμανικού οίκου επαναδιατυπώνουν την άποψη τους ότι ”πρέπει να περιμένουμε ένα σημαντικό σήμα που να δείχνει ότι τα χειρότερα τελείωσαν για την εταιρία και μέχρι τότε διατηρούμε τη σύσταση διακράτησης με μια τιμή-στόχο τα 6,10 ευρώ”.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Deutsche Bank, τα σταθμισμένα κέρδη προ φόρων του Τηλέτυπου θα διαμορφωθούν στο τρέχον έτος στα 17,6 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2004 στα 23,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή στα 0,37 ευρώ και 0,50 ευρώ αντίστοιχα. Ο πολλαπλασιαστής κερδών (P/E) για το 2003 προβλέπεται σε 15,2 φορές, ενώ για το 2004 σε 11,3 φορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v