Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα Σκόπια ενημέρωσαν τον ΟΗΕ για το νέο όνομα της Β. Μακεδονίας

«Οι δύο χώρες έστειλαν χθες το βράδυ επιστολή στον Αντόνιο Γκουτέρες, με την οποία τον ενημέρωσαν για την ημερομηνία έναρξης της ισχύος της συμφωνίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στα Σκόπια.

Τα Σκόπια ενημέρωσαν τον ΟΗΕ για το νέο όνομα της Β. Μακεδονίας

Τα Σκόπια ανακοίνωσαν σήμερα ότι ενημέρωσαν τον ΟΗΕ για το νέο όνομα της χώρας, Βόρεια Μακεδονία, καθώς τέθηκε χθες, Τρίτη, σε ισχύ η συμφωνία με την Ελλάδα για την επίλυση της μακροχρόνιας διένεξης.

«Οι δύο χώρες έστειλαν» χθες, Τρίτη, «το βράδυ μια επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ (Αντόνιο Γκουτέρες), με την οποία τον ενημέρωσαν για την ημερομηνία έναρξης της ισχύος της συμφωνίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στα Σκόπια.

«Ρηματικές διακοινώσεις» θα σταλούν «πολύ προσεχώς» στη γραμματεία του ΟΗΕ, στις χώρες μέλη του ΟΗΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς για να τους ενημερώσουν, σύμφωνα με την ίδια πηγή που επικαλείται το ΑΠΕ.

Η κυβέρνηση των Σκοπίων άλλαξε το όνομα της χώρας στον επίσημο ιστότοπό της, όπου διαβάζει πλέον κανείς «Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονία», καθώς και στον λογαριασμό της στο Twitter.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v