Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η «Ενότητα» στηρίζει τις προγραμματικές θέσεις του Γ. Βρούτση

«Αυτά που βιώσαμε το τελευταίο διάστημα με ένα ακόμη συνέδριο της ΓΣΕΕ με αόρατους εργαζόμενους και «μαϊμού» σωματεία και είχε σαν αποτέλεσμα το διορισμό διοίκησης από το δικαστήριο, μας δίνει τη δυνατότητα για μία νέα αρχή».

Η «Ενότητα» στηρίζει τις προγραμματικές θέσεις του Γ. Βρούτση

«Η «ΕΝΟΤΗΤΑ δύναμη ευθύνης και προοπτικής» δημιουργήθηκε με μόνο στόχο την αναβάθμιση της συνδικαλιστικής δράσης και κυρίως την επιβολή νέων δομών στο ασφαλιστικό μας σύστημα και την πραγματική εκπροσώπηση των εργαζομένων. Στόχος μας είναι το συνδικαλιστικό κίνημα να βρει ξανά τη χαμένη του αξιοπιστία», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Ενότητα.

«Αυτά που βιώσαμε το τελευταίο διάστημα με ένα ακόμη συνέδριο της ΓΣΕΕ με αόρατους εργαζόμενους και «μαϊμού» σωματεία και είχε σαν αποτέλεσμα το διορισμό διοίκησης από το δικαστήριο, μας δίνει τη δυνατότητα για μία νέα αρχή. Κρίνουμε απόλυτα θετική την παρουσίαση των θέσεων του νέου Υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης. Η παράταξή μας λέει ΝΑΙ και απαιτεί την αλλαγή του Ν. Κατρούγκαλου με τη δημιουργία ενός νέου ασφαλιστικού τοπίου. Λέμε ΝΑΙ στη δημιουργία τριών πυλώνων κοινωνικής ασφάλισης. Λέμε ΝΑΙ στις αλλαγές του Νόμου 1264 για την πραγματική εκπροσώπηση των εργαζομένων στις συνδικαλιστικές οργανώσεις καθώς και δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου σωματείων. Λέμε ΝΑΙ στη δημιουργία ενός σωματείου ανά επιχείρηση. Λέμε ΝΑΙ στην προκήρυξη απεργιών από τους πολλούς και όχι από λίγους. Αυτές εξάλλου είναι και οι θέσεις της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» όπως περιγράφονται αναλυτικά στην ιδρυτική μας διακήρυξη.

Το Προεδρείο της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» θα αναπτύξει πλήρως τις θέσεις μας σε συνάντηση με τους εκπροσώπους της νέας πολιτικής ηγεσίας», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v