Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο συντονιστικό κέντρο της πυροσβεστικής στην Εύβοια ο Κ. Μητσοτάκης

Θα ενημερωθεί για την κατάσταση από τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στο κινητό Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, «Όλυμπος».

Στο συντονιστικό κέντρο της πυροσβεστικής στην Εύβοια ο Κ. Μητσοτάκης

Για την Εύβοια αναχωρεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου θα ενημερωθεί για την κατάσταση από τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στο κινητό Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, «Όλυμπος».

Νωρίτερα υποδεχόμενος τον ευρωπαίο επίτροπο Χρ. Στυλιανίδη μίλησε για την ανάγκη η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη να εκφράζεται έμπρακτα στις περιπτώσεις των φυσικών καταστροφών.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη χαρά του που υποδέχθηκε τον κ. Στυλιανίδη και πρόσθεσε: «θέλω να τον ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκριση της ΕΕ να συνδράμει στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Εύβοια, αλλά και για την προσπάθειά του για την συγκρότηση του μηχανισμού RescEU». Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και θα μας συνοδεύει, σημείωσε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι η αλληλεγγύη πρέπει να εκφραστεί έμπρακτα στις χώρες της Μεσογείου.

Κλείνοντας ανέφερε ότι σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα στηρίξει την ενίσχυση του μηχανισμού στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ώστε να μπορεί να συνδράμει σε κάθε χώρα με μέσα αεροπυρόσβεσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v