Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pulse: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Τι λένε οι πολίτες σχετικά με τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης απέναντι στην εκτίναξη του ενεργειακού κόστους. Σε λάθος κατεύθυνση κινείται το 6° πακέτο κυρώσεων που συζητά η ΕΕ, θεωρεί το 44%.

Pulse: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Διατηρεί σταθερό το προβάδισμά της η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, για λογαρισμό του ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 14,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3%.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 55% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 39%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 26%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 32%.

Ως προς το ερώτημα πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές το 46% απαντά το 2023, το 41% λέει μέσα στο 2022 και το 13% απαντά Δεν ξέρω/Δεν απαντώ.

Την ίδια ώρα διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες αναφορικά με τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse.

Ενώ η ΕΕ συζητά για ένα έκτο πακέτο κυρώσεων, χωρίς να μπορεί μέχρι στιγμής να πετύχει συμφωνία -αρκετές χώρες με πρώτη την Ουγγαρία εκφράζουν έντονες διαφωνίες για το ενδεχόμενο ενός ευρωπαϊκού εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο- η έρευνα της Pulse αποκαλύπτει ότι οι πολίτες εμφανίζονται μοιρασμένοι.

Το 44% κρίνει ότι τα μέτρα του 6ου πακέτου κυρώσεων που διαπραγματεύονται τα κράτη-μέλη στην ΕΕ κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση, ενώ το 43% δηλώνει ότι τα μέτρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση, με ένα ποσοστό 31% εξ αυτών να θεωρεί ότι χρειάζονται κι άλλα μέτρα. 

Σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στην εκτίναξη του ενεργειακού κόστους, το αποτύπωμα δείχνει θετικό, όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse.

Το 51% των ερωτηθέντων απάντησε ότι τα μέτρα κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, στην έρευνα που διενεργήθηκε από τις 9 έως τις 11 Μαΐου -ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα μέτρα στις 5 Μαΐου και η εξειδίκευση έγινε την επομένη, στις 6 Μαΐου.

Το 11% είπε ότι τα μέτρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση και αρκετά, ενώ το 40% ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται κι άλλα. 

Το 41% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα μέτρα κινούνται προς λανθασμένη κατεύθυνση.

Η πλειονότητα όσων κρίνουν ότι τα μέτρα κινούνται σε λανθασμένη κατεύθυνση αυτο-τοποθετούνται στον χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς, ενώ η πλειονότητα όσων τα θεωρει στην σωστή κατεύθυνση αυτο-τοποθετούνται στο Κέντρο, στην Κεντροδεξιά και στην Δεξιά.

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v