Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες αποκαλύψεις για το λογισμικό παρακολούθησης

Τον Γενικό Γραμματέα του πρωθυπουργού Γ. Δημητριάδη βάζει στο στόχαστρο η Κουμουνδούρου, αναφορικά με την υπόθεση για το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator.

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες αποκαλύψεις για το λογισμικό παρακολούθησης

«Οι αποκαλύψεις για το λογισμικό παρακολούθησης Predator δεν λένε να σταματήσουν, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει σαν να μην συμβαίνει τίποτα για ένα ζήτημα που πλήττει τον πυρήνα της Δημοκρατίας μας», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως αναφέρει η Κουμουνδούρου, «σε σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών παρουσιάζεται έρευνα του Reporters United σύμφωνα με το οποίο το 2019 ο Γρηγόρης Δημητριάδης, γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού, ξεκίνησε επιχειρηματική δραστηριότητα παρά το ασυμβίβαστο του νόμου για το Επιτελικό Κράτος που η ίδια η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε. Συγκεκριμένα αναφέρεται στον νόμο ότι "αναστέλλεται αυτοδικαίως η άσκηση οποιασδήποτε επαγγελματικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας"

Σαν να μην έφτανε αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Δημητριάδης συναλλάχθηκε με πρόσωπα που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τις εταιρείες που εμπορεύονται το παράνομο λογισμικό Predator και έχουν προμηθεύσει σύστημα υποκλοπών στο ελληνικό Δημόσιο.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις του κ. Μητσοτάκη στα εξής ερωτήματα:

1. Παραβίασε ο γενικός γραμματέας του το ασυμβίβαστο του νόμου; Ναι ή Όχι;

2. Οι εταιρείες στις οποίες δραστηριοποιείται ο κ. Δημητριάδης συνδέονται με εταιρείες που εμπορεύονται παράνομα λογισμικά υποκλοπών; Ναι ή Όχι;

3. Γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του γενικού γραμματέα του; Ναι ή Όχι;»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v