Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου Δ. Παπαγγελόπουλος - Ελ. Τουλουπάκη

Η σημερινή διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει με την τοποθέτηση της εισαγγελέως Όλγας Σμυρλή στο αίτημα της υπεράσπισης να ενημερωθεί εγγράφως για το εάν ένας Αρεοπαγίτης που έχει κληρωθεί ως αναπληρωματικό μέλος του δικαστηρίου βρισκόταν κατά τη διάρκεια της κλήρωσης σε αναρρωτική άδεια.

Στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου Δ. Παπαγγελόπουλος - Ελ. Τουλουπάκη

Ξεκινά σε λίγη ώρα, στις 3 το μεσημέρι, η δεύτερη συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου ενώπιον του οποίου δικάζονται ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Η Ελένη Τουλουπάκη δικάζεται για κατάχρηση εξουσίας και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Η σημερινή διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει με την τοποθέτηση της εισαγγελέως της έδρας Όλγας Σμυρλή στο αίτημα της υπεράσπισης να ενημερωθεί εγγράφως για το εάν ένας Αρεοπαγίτης που έχει κληρωθεί ως αναπληρωματικό μέλος του δικαστηρίου βρισκόταν κατά τη διάρκεια της κλήρωσης σε αναρρωτική άδεια.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ο συνήγορος υπεράσπισης της Ελένης Τουλουπάκη, Γιάννης Μαντζουράνης, σε μία τέτοια περίπτωση εγείρεται ζήτημα μη νόμιμης σύνθεσης του δικαστηρίου και θα ακολουθήσει η σχετική ένσταση στο δικαστήριο. «Αυτό δεν μπορεί να το αγνοούσε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ούτε ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Ο μόνος που ενδεχομένως εξηπατήθη είναι ο πρόεδρος της Βουλής. Γι’ αυτό υποβάλλουμε αίτημα να ζητηθούν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης όλα τα έγγραφα και να μας χορηγηθεί το από πότε μέχρι πότε ο συγκεκριμένος Αρεοπαγίτης βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια. Να τη ζητήσει το Δικαστήριο για να διαπιστωθεί εάν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες κλήρωσης», είχε πει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μαντζουράνης.

Υπέρ του αιτήματος τάχθηκε και ο έτερος κατηγορούμενος Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο οποίος αμφισβήτησε τη νομιμότητα της κλήρωσης, κάνοντας λόγο για «πολιτικούς διώκτες» και για «παρακρατικές και μαφιόζικες μεθοδεύσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v