Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ανάπτυξη σχέσεων Ελλάδας - Μολδαβίας στη συνάντηση Δένδια- Ποπέσκου

«Συζητήσαμε για την ανάπτυξη σχέσεων Ελλάδας - Μολδαβίας, την ευρωπαϊκή προοπτική της Μολδαβίας, τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις επιπτώσεις στην περιοχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

Η ανάπτυξη σχέσεων Ελλάδας - Μολδαβίας στη συνάντηση Δένδια- Ποπέσκου

Με τη συνάντηση με τον ομόλογό του της Μολδαβίας Νίκου Ποπέσκου ξεκίνησε το σημερινό πρόγραμμα επαφών στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. «Συζητήσαμε για την ανάπτυξη σχέσεων Ελλάδας - Μολδαβίας, την ευρωπαϊκή προοπτική της Μολδαβίας, τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις επιπτώσεις στην περιοχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

Η χθεσινή ημέρα των επαφών του Νίκου Δένδια ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή του στο έκτακτο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. «Συμμετείχα στην ad hoc συνάντηση των ΥΠΕΞ της ΕΕ στη Ν.Υόρκη, όπου είχα σύντομες συναντήσεις με τους ομολόγους της Ιρλανδίας και της Αυστρίας» έγραψε ο Νίκος Δένδιας σε άλλη ανάρτησή του μετά τη συνάντηση.

Πέρα από τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Μολδαβίας, ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τους ομολόγους του της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι (Bujar Osmani), της Μαδαγασκάρης Ρίτσαρντ Τζέιμς Ραντριαμαντράτο (Richard James Randriamandrato), της Μαυριτανίας Μοχάμεντ Σάλεμ Ουλντ Μερτσούγκ (Mohamed Salem Ould Merzoug), με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ (Victoria Nuland), τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας δρ Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανκάρ (Subrahmanyam Jaishankar). Επίσης, θα συμμετάσχει στην στην Υπουργική Σύνοδο του Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών και στο Διατλαντικό Δείπνο με τη συμμετοχή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν (Antony Blinken), ενώ θα συναντηθεί και με την υπουργό Επικρατείας του υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για Διεθνή Συνεργασία Ρεμ αλ Χασίμι (Reem Al Hashimy).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v