Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Σε εκλογικούς ρυθμούς ο κομματικός μηχανισμός

Την Κοινοβουλευτική Ομάδα συγκαλεί αύριο, Τρίτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκδήλωση στην Πειραιώς για τα 48 χρόνια ζωής της Νέας Δημοκρατίας. Οι περιοδείες, τα ψηφοδέλτια και οι πιθανές συνεργασίες.

ΝΔ: Σε εκλογικούς ρυθμούς ο κομματικός μηχανισμός

Τα 48α γενέθλιά της γιορτάζει αύριο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκει την ευκαιρία να στραφεί στο εσωτερικό του κόμματός του, με τοn χρόνο για τις εκλογές να μετρά πλέον αντίστροφα.

Ο πρωθυπουργός το πρωί θα μιλήσει στη συνεδρίαση της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ το βράδυ θα παραστεί σε εκδήλωση για την επέτειο ίδρυσης της κυβερνώσας παράταξης, στα κεντρικά γραφεία στην Πειραιώς. Παρόντες, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, οι βουλευτές και οι γραμματείς της Νέας Δημοκρατίας, στους οποίους ο κ. Μητσοτάκης θα εκπέμψει μήνυμα ενότητας και εξωστρέφειας, με στόχο την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στις προσεχείς κάλπες. Θα καλέσει τα γαλάζια στελέχη σε πλήρη εγρήγορση και σε επικοινωνία του κυβερνητικού έργου σε όλη την Ελλάδα, καθώς και τη διατήρηση της στενής επαφής με την κοινωνία. Και ο ίδιος άλλωστε ο πρωθυπουργός θα ξεκινήσει άμεσα νέο κύκλο περιοδειών στη χώρα, σχεδόν μία ανά δεκαπενθήμερο, βάσει τουλάχιστον του σημερινού προγραμματισμού, ενώ κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει πυκνώσει τις κατ’ ιδίαν επαφές του με τους βουλευτές της παράταξης στο Μέγαρο Μαξίμου. Κάτι που κάνουν και ο νέος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού και υφυπουργός παρ’ αυτώ Γιάννης Μπρατάκος, μαζί με τον γραμματέα της Π.Ε. Παύλο Μαρινάκη, που έχουν δειπνήσει κατ’ επανάληψη με μέλη της Κ.Ο. του κόμματος.  

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να είμαστε παντού. Μιλάμε με έργα και αυτά θα υπενθυμίζουμε σε κάθε ευκαιρία στους πολίτες. Αφουγκραζόμαστε τα προβλήματά τους και δίνουμε λύσεις», σημειώνει κομματική πηγή, την ίδια ώρα που τα εκλογικά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας είναι έτοιμα σε μεγάλο βαθμό. Με αυτά ασχολούνται κυρίως οι Γ. Μπρατάκος, Π. Μαρινάκης και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης, οι οποίοι βρίσκονται σε διαρκή επαφή για να κλείσουν τις όποιες εκκρεμότητες.  

Ταυτόχρονα, οι συζητήσεις για τις μετεκλογικές συνεργασίες κορυφώνονται, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Sunday Times, να αναγνωρίζει ότι με αφορμή το θέμα των υποκλοπών, έχει μπει «μια σφήνα μεταξύ εμού και του ΠΑΣΟΚ, που αποτελεί πιθανό συγκυβερνήτη σε έναν (ενδεχόμενο) κυβερνητικό συνασπισμό».

Σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής, «η Νέα Δημοκρατία δεν θα χρειαστεί κανένα άλλο πολιτικό κόμμα για να κυβερνήσει. Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη αυτή τη στιγμή, που να δείχνει ότι σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής, η Νέα Δημοκρατία δεν θα εξασφαλίσει την αυτοδυναμία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (στο ΟΡΕΝ), ωστόσο διευκρίνισε: «Όταν μιλάμε για αυτοδυναμία και για κυβέρνηση ισχυρής πλειοψηφίας της Νέας Δημοκρατίας, δεν μιλάμε ούτε για μια κυβέρνηση με παρωπίδες ούτε για μια κυβέρνηση που θα ζητά κομματικά διαβατήρια. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να ενσωματώνουμε, μπορούμε να αξιοποιούμε  ανθρώπους και απόψεις που δεν προέρχονται από τον στενό κομματικό μας χώρο. Αυτό είναι το υπόδειγμα διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2019 μέχρι σήμερα. Αυτό θα είναι και την επόμενη μέρα, όταν ο κόσμος μάς δώσει ισχυρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v