Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντικαθίσταται ο Κ. Τζαβάρας από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Με επιστολή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θέτει εαυτόν εκτός της κρίσιμης συνεδρίασης της Δευτέρας για τις υποκλοπές. Η προσοχή στην Ολγα Κεφαλογιάννη.

Αντικαθίσταται ο Κ. Τζαβάρας από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Να αντικατασταθεί από την κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της προσεχούς Δευτέρας για τις υποκλοπές φέρεται να ζήτησε ο Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τζαβάρας με επιστολή του στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, θέτει εαυτόν εκτός της συγκεκριμένης συνεδρίασης και τη θέση του θα πάρει άλλος γαλάζιος βουλευτής.

Ο κ. Τζαβάρας το τελευταίο διάστημα διαφοροποιείτο συχνά από την επίσημη κυβερνητική γραμμή, τασσόμενος υπέρ της άρσης του απορρήτου, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Μάλιστα, ο Βουλευτής Ηλείας χθες τα έβαλε και με τους δικαστικούς λειτουργούς, εγκαλώντας τους για καθυστέρηση της διαδικασίας. «Οι εισαγγελείς κάθονται και κλώθουν και καλό θα είναι να βγουν στη δράση», τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του (στο Κόκκινο), επισημαίνοντας ότι «το βάρος της απόδειξης προφανώς δεν το έχει ο δημοσιογράφος, το έχει ο εισαγγελέας και ο δικαστής».

Οι φράσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος σημείωσε ότι οι δηλώσεις Τζαβάρα «ενσπείρουν ανησυχία και αμφιβολίες στους πολίτες, τη στιγμή που οι εισαγγελικές Αρχές της Αθήνας δεν “κλώθουν”, αλλά διερευνούν σε βάθος, προς πάσα κατεύθυνση».

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, εάν ένα μέλος της Θεσμών-Διαφάνειας δηλώσει απουσία από μία συνεδρίαση, αντικαθίσταται από άλλον βουλευτή, ο οποίος ορίζεται από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδα του κόμματος που ανήκει.

Η προσοχή πλέον στρέφεται στη στάση που θα τηρήσει η “γαλάζια” Όλγα Κεφαλογιάννη. Εάν διαφοροποιηθεί επίσης από την κομματική γραμμή, η ΝΔ δεν θα έχει πλειοψηφία, εκτός και αν «τραβήξει» με το μέρος της την Ελληνική Λύση, η οποία στις προηγούμενες συνεδριάσεις είχε ταχθεί με την υπόλοιπη αντιπολίτευση.

Η δύναμη των κομμάτων στην 19μελή Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είναι: δέκα βουλευτές από ΝΔ, πέντε από ΣΥΡΙΖΑ και ένας από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της Δευτέρας έχουν κληθεί στην Επιτροπή ο πρώην γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος πιθανότατα θα παραστεί, καθώς και οι εκπρόσωποι των εταιριών που εμπλέκονται με τις υποκλοπές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v